Cambuur na rust de weg kwijt tegen FC Emmen: 2-7

Cambuur (RKDVC)
FC Emmen (Baardwijk)
11-05-2019
10:15

Een blik tijdens de vrijdagavond training stemde tot tevredenheid, een hoge opkomst van Cambuur spelers. Pim Jelte en Sam waren samen messcherp op het middenveld tijdens het afsluitende partijspel. Quint en Ridwan pikten beiden een doelpuntje mee. Bas had zich in het zweet gewerkt bij de keeperstraining. Een ongeschreven regel in de voetbalwereld is dat de vorm van de afsluitende partij een goede graadmeter is voor de wedstrijd! Quint was tijdens deze training in een heuse Lionel Messi outfit gestoken. De gelijkenis met Messi (bijnaam “de vlo”) was dan ook verbluffend.

Alle seinen dus op groen voor de eerste overwinning van Cambuur! Iedereen op tijd, mooi weer, wedstrijdveld en gelijkwaardige tegenstander stonden al klaar, dus Cambuur meldde zich onbezorgd aan de aftrap.

Onder aanmoediging van interim-coach Maurice, Sandy, Marieke, Jan, Abdi, vader Uphus en Pascal Roeken (van Roeken Totale Installatie) begon Cambuur furieus. Binnen de minuut slalomde Ridwan door de verdediging van Emmen en speelde zich knap vrij. Helaas was zijn schot te zacht en daarom een makkelijke prooi voor de keeper van Emmen. (Over deze keeper later meer...)

Cambuur was de betere partij en speelde een hele goede eerste helft. Het geluk zat eindelijk ook een keer mee en Emmen wist alle palen en de lat te raken, en schoot zelfs bijna vanaf de doellijn nog naast. Ridwan maakte weer letterlijk oorlog voorin en Teun wist Quint met een lange bal vrij voor de keeper te krijgen. Quint twijfelde geen moment en schoof de bal behendig langs de keeper: 1-0 voor Cambuur! Ook daarna bleef Cambuur gevaarlijk. Emmen wist alleen met de verre uittrappen van hun keeper van het doel af te komen. Helaas lette Cambuur bij een corner niet goed op (zoals de 4-0 van Liverpool tegen Barcelona) en maakte Emmen onnodig gelijk.

1-1 bij rust! Niets aan de hand
Als het ooit kan, dan is het nu. Tot die conclusie kwamen we na een slok water en de mannen van Cambuur stonden weer als eerste gretig klaar om te beginnen. Op naar de eerste overwinning.

Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat we allemaal niet verwacht hadden dat dit nog mis kon gaan. Maar dat ging het helaas wel.

De keeper van Emmen werd speler en dat bleek voor Cambuur fataal. Keer op keer bestookte hij van grote afstand het doel met loeiharde en hoge ballen, die voor Bas onhoudbaar waren. Zodoende liep Emmen makkelijk uit naar een 1-7 voorsprong. Een speler van Emmen (die zelf zeker 1,55 meter is) wist Quint uit zijn spel te krijgen door hem vanwege zijn lengte met zijn idool (de vlo) te vergelijken. Ontroostbaar verliet hij het veld, maar hij liet zich niet kennen. Hij deed wat voetballers moeten doen als ze boos zijn, niet terugschelden maar hun voeten laten spreken. Quint ramde de bal in het doel: 2-7! Zijn 11e goal van het seizoen alweer!

Cambuur oogde de 2e helft uitgeblust, futloos. Sandy en Marieke fluisterden al over de “man met de hamer”. Het spel had soms iets weg van een ouderwets spelletje annemaria-koekkoek, Cambuur stond stil.

Cambuur zou Cambuur niet zijn als ze zouden opgeven. Met opgeheven hoofd begonnen ze aan de penaltyserie en deze wisten ze mede dankzij 3 reddingen van Bas en een prachtige punter van Julian over de streep te trekken (7-4 overwinning).

Jammer, het was zo mooi geweest. We hebben nog 2 kansen dit seizoen! Komt goed, ze blijven groeien.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven