RKDVC JO13-1
18-05-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   O.T.P (Owen) Struijk
De laatste uitwedstrijd van de JO13-1 vond plaats in het zonnige Oss op het kunstgras van de bijna gelijknamige club. In de heenwedstrijd was in de laatste minuut met 1 doelpunt verschil verloren. Het was de bedoeling om dat vandaag even recht te zetten. De DVC-ers waren weliswaar van goede wil, maar de voetbalkwaliteiten lieten het helaas afweten. Een sterk begin resulteerde nog in de 0-1 voorsprong door Bram uit een goede corner van Bjorn. Daarna was het echter grotendeels rommelig en wild voetbal van de kant van DVC. Te snel was er sprake van balverlies en werd O.S.S. in het zadel geholpen en zij lieten de bal wel het werk doen. Dit overwicht betaalde zich in de 22e minuut uit in de verdiende gelijkmaker.
De tweede helft liet een vergelijkbaar spelbeeld zien. DVC dat hard werkte en zo af en toe door wist te dringen in de zestien meter van de tegenstander en O.S.S. dat een veldoverwicht had en elkaar makkelijker vond in de combinatie. De winnende treffer kwam voort uit een strafschop. Deze was weliswaar erg gemakkelijk gegeven, maar DVC was niet in staat om verder van het doel af te verdedigen waardoor dergelijke situaties worden voorkomen. Een kansje voor Bera vlak voor het eind van de wedstrijd had nog een verdiend punt op kunnen leveren voor het harde werken. Helaas moesten we huiswaarts met lege handen.