PAULTJE PINGEL NEEMT IN STIJL AFSCHEID

RKDVC 7
Den Dungen 7
19-05-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   L (Luc) Vermeegen
Vandaag stonden voor 4 spelers hun laatste thuiswedstrijd op het programma. Tim “Bolletje Bolletje” Mulders, Eddy van den Bosch, Paul “Pingel” van Boxtel en Mark de Rooij. Samen goed voor meer dan 100 jaar ervaring. Waarvan Mark 50% aandeel in heeft. Vandaag hadden we ook alle kinderen opgetrommeld om eens een keer een cadeau aan Ome “Haribo” Piet te geven. De dug-out was letterlijk te klein. Het paste allemaal maar net binnen de lijnen.
 
Dan de wedstrijd. Met enorm veel publiek langs de lijn, lukte het DVC niet om direct een vuist te maken. Er werd in balbezit rustig rond getikt om een opening te vinden. We probeerde de snelheid van Dennis van Dijk te benutten, maar hij benutte ‘m zelf niet. Dat was jammer, anders hadden we meer gevaar kunnen stichtten. Matthijs van de Wiel dacht er anders over en speelde Dennis van Dijk in de loop mee. Tussen 2 verdedigers in wist Dennis de bal mee te krijgen en haalde hij uit: 1-0. Aangezien het benauwend warm was, kwam de rust als geroepen. De 2e helft was amper begonnen of het stond al 1-1. Dat gingen we wel even recht breien! Serge Dumoulin was immers in de ploeg gekomen. Na maanden van blessureleed wist hij de bal keurig bij Dennis van Dijk te krijgen. Aangezien Dennis nooit maar 1x scoort, maar minstens 2x, gebeurde dat ook vandaag. 2-1. Den Dungen was niet voor niets naar Drunen afgereisd vandaag bleek. Want de vrije trap die ze werd gegeven werd benut. 2-2. RKDVC wilde niet met een gelijkspel van het veld afstappen vandaag. Ook de goede reeks van afgelopen weken wilden we aanhouden. Liefst met een overwinning. RKDVC 7 trakteerde het publiek niet echt. Enkele frommelballen maakte het nog spannender. Zo’n 5 minuten voor tijd werden de 4 afscheid nemers getrakteerd op een publiekswissel. RKDVC probeerde nog om een doelpunt te forceren, maar dat mocht niet baten. Totdat er hands werd gemaakt in de 16 en dus een penalty voor RKDVC. Paul van Boxtel bedacht zich geen moment en trok zijn trui uit langs de lijn. Hij forceerde een wissel en eiste de bal op. Hij nam een lange aanloop met een klein hupje erin om de keeper te misleiden. Het leer van zijn schoen kwam steeds dichter bij het leer van de bal. De hete zon in zijn nek. Het publiek met open mond langs de lijn. Zijn wreef raakte de bal. De bal vertrok van de stip. De keeper dook naar links. Bal zoefde zo’n 20 centimeter boven het broeierige kunstgras. En ging in de tegenovergestelde richting van de keeper. De bal belandde snoeihard tegen de touwen in de, voor de keeper, rechter hoek. BAM! 3-2. Paultje Pingel!
 
Tim, Eddy, Mark en Paul: bedankt voor jullie voetbal spektakel de afgelopen jaren! Mooi dat we de speeches zonder traan zijn doorgekomen! Scheut, succes bij een ander team van RKDVC. Dennis en Matthijs, tot volgend seizoen!


Rickie de Reporter
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven