DVC bindt ook OSC’45 aan zegekar

RKDVC 6
OSC'45 2
19-05-2019
4 - 0

Scheidsrechter:   M.A. (Mario) Cavallari
DRUNEN – Het einde van de reguliere competitie komt in zicht. In de voorlaatste speelronde nam RKDVC 6 het in de laatste thuiswedstrijd op tegen middenmoter OSC’45 uit Den Bosch. In de voorgaande weken werd het ‘nacompetitieschap’ met overwinningen op BMC en TEC al veilig gesteld. De klassering in de 2e periode (DVC staat 1e) gaf echter voldoende aanleiding om er vol voor te gaan.
OSC opende gretig en gaf meer dan voldoende tegenstand. Enkele kansjes voor de bezoekers ten spijt, was het DVC dat de score op gelukkige wijze opende. Op een schot van Niels ten Cate blunderde de OSC doelman opzichtig: 1-0. Een welkome treffer, hierna voetbalde RKDVC makkelijker en op eigen kracht werd het 2-0 door Stijn Brokx/van de Beek. Voor OSC’45 was dit het startsein om wat chagrijnig op elkaar te reageren en zich op die manier uit de wedstrijd te halen.
Na rust, met gelegenheids(??)spits Martin Verschuren in het veld werd de score rap opgevoerd. Wederom Stijn die na een vd Beek loopactie voor het doel in scoringspositie kwam en scoorde. Bij OSC hadden ze duidelijk moeite met alle lopers die DVC in het veld had staan. Toen ook Dennis Damen daar nog bij kwam was er geen houden meer aan. Vanuit zijn assist scoorde Stijn Brokx zijn 3e treffer van de ochtend: 4-0.
In het laatste kwartier ging het spelniveau van DVC omlaag. Mede door goed verdedigen door good-old Hanske Maffia, Norbert Kolen en de afscheid nemende en tevens Vedett van de Week Rick Bax wist DVC ook deze wedstrijd zonder tegendoelpunten af te sluiten.
Wel nu, na 19 speelronde staat RKDVC op de 2e plaats in de competitie. Een prestatie van formaat. Tevens een positie die na de komende speelronde recht geeft op een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie tegen een 3e klasser, i.p.v. een uitwedstrijd bij een 2e klasser. Ook komend weekend dus voldoende om voor te spelen!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven