JO13-1 zet laatste wedstrijd om in winst

Margriet JO13-1
25-05-2019
5 - 3

Scheidsrechter:   F.J. (Frans) Kerssens
Vandaag stond voor de JO13-1 de laatste wedstrijd op het programma. Thuis tegen Margriet. Degradatie uit de 3e divisie is helaas al een feit maar de inzet van vandaag was het overdragen van de hatelijke rode lantaarn aan Berghem Sport. Margriet, een stevige middenmotor met 40 punten was bepaald geen eitje. Niettemin hadden we in de heenwedstrijd in Oss al een punt gemaakt. De mogelijkheden waren dus aanwezig.
De afspraak vandaag was tweeledig: het mes tussen de tanden en de bal het werk laten doen. Met wisselend succes werd dit uitgevoerd. Het mes was wel degelijk tussen de tanden. Niet altijd werd met het koppie erbij gevoetbald, maar de inzet vergoedde veel. Zeker nadat DVC al in de 5e minuut een geweldige domper kreeg te verwerken. De 0-1 werd op een presenteerblaadje aangereikt. Te vaak is ons dit seizoen overkomen en op de bank werd al aan diezelfde wedstrijden gedacht. DVC richtte zich echter op. Was niet onder de indruk van de achterstand en de gelijkmaker van Magloire in de 16e minuut na een assist van Bera was van grote schoonheid. Kort daarna wist Nick via een sterke kopbal de voorsprong te vergroten na een perfecte corner van Bjorn. De 3-1 van Bera in de 26e minuut zorgde ervoor dat DVC op rozen zat. Helaas lukte het niet om met deze stand ook de rust in te gaan. Margriet wist de aansluitingstreffer kort voor het rustsignaal te maken en in de tweede helft zou het voor DVC toch weer alle hens aan dek zijn.
In de tweede helft kwam een gedreven DVC uit de kleedkamer. Er werd volop strijd geleverd en zo af en toe werd dit opgeplust met fraaie combinaties. Met name op links was Bera een plaag voor de Osse verdediging. Met een prachtige lob uit een pass van Luke zorgde hij er in de 35e minuut voor dat de voorsprong van DVC werd vergroot. Het werd nog even lastig toen Margriet door een terechte penalty weer aan kon sluiten tot 4-3, maar DVC gaf daarna geen kansen meer weg en profiteerde van de ruimte in de achterhoede van Margriet. Bera bekroonde een sterke wedstrijd met zijn 3e doelpunt, maar mocht als maker van een hattrick helaas de wedstrijdbal niet meer naar huis nemen.
Een seizoen met ups en downs zit er weer op. Ondanks de degradatie hebben veel spelers toch weer stappen gemaakt. Stappen die ervoor zorgen dat ze straks weer sterker uit de strijd komen op het niveau van de junioren.