Haarsteeg 1
26-05-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   H. (Henk) van Bekkum
Vandaag een wedstrijd met belangen. Niet zozeer voor RKDVC, want die hadden zich vorige week al veilig gespeeld. Maar wel voor Haarsteeg die moesten spelen tegen nacompetitie of zelfs nog rechtstreeks konden degraderen.
RKDVC ging voortvarend van start en zette meteen druk op de verdediging van Haarsteeg. Al in de 8e minuut leidde dit tot een penalty, omdat Rick van Woerkom in het 16 meter-gebied van achteren werd aangetikt. Bas Verhoeven liet deze kans niet liggen en benutte de strafschop, 1-0. RKDVC behield het veldoverwicht en in de 20e minuut maakte Rick met een schitterende volley de tweede treffer, maar helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. RKDVC kreeg de betere kansen. Damian van Bijnen raakte met een bekeken afstandsschot nog de lat, maar de goed keepende doelman van Haarsteeg zorgde er met een aantal fraaie reddingen voor dat de stand niet verder uitliep in het voordeel van RKDVC. Het enige minpuntje de eerste helft voor RKDVC was het uitvallen van Bas Verhoeven wegens een blessure.
De tweede helft werd meer een wedstrijd. Haarsteeg kwam duidelijk uit de kleedkamer met als doel in ieder geval niet te verliezen. Hierdoor ontstond een meer open wedstrijd met kansen over en weer. Voor RKDVC was Jan Bullens twee maal dicht bij een doelpunt, maar beide keren door goed keeperswerk net geen score. In de 65e minuut was het dan toch raak door Rick van Woerkom die de bal fraai laag in de hoek schoot 2-0. Hierdoor moest Haarsteeg meer risico gaan nemen. Dit resulteerde in meer druk op de goal van RKDVC en een aantal kansen voor Haarsteeg. In de 72e minuut was het raak en bracht Haarsteeg de stand op 2-1. Haarsteeg drukte door wat leidde tot een kopbal net naast en een goed schot net naast de kruising. RKDVC bleef echter gevaarlijk in de counter. In de 86e minuut werd de wedstrijd beslist. Met een goede uitval maakte Jelle Frikkee de 3-1 en gaf Haarsteeg zich gewonnen.
In de laatste minuut nog een publiekswissel voor Guus Berens die vandaag afscheid nam en zijn laatste wedstrijd voor het 1e heeft gevoetbald.
Opstelling:                 Daan Dekkers, Bauke Bakkers, Bas Verhoeven (Steven ten Cate), Damian van Bijnen, Roy Lamers (Sander van Engelen), Osman Bostanci (Jelle Frikkee), Giel Brandts, Jan Bullens, Ray Kivits, Guus Berens, Rick van Woerkom.
Scoreverloop:            1 - 0 Bas Verhoeven 8e minuut
                                     2 - 0 Rick van Woerkom 65e minuut
                                     2 - 1 Joost Alosery 72e minuut
                                     3 - 1 Jelle Frikkee 86e minuut
Toeschouwers:           400