AZSV JO19-1
25-05-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   O. (Omar) Kassem
We waren al veilig, dus sprake van grote druk was er gelukkig niet. Wel wilden we de competitie natuurlijk goed afsluiten. Voor onze tegenstander, AZSV uit Aalten, stond er veel op het spel: nacompetitie ontlopen of niet. Enkele feitjes over deze (voor ons) onbekende vereniging: AZSV staat voor Aaltense Zaterdag Sport Vereniging; Het JO19-1 team heeft ongeveer 2 uur in de bus gezeten om in Drunen te komen; AZSV was onze enige tegenstander waarbij het ontvangst zowel uit als thuis goed was en Andries Ulderink was hoofdtrainer bij deze vereniging aan het begin van zijn trainersloopbaan. Genoeg over deze club, over naar de wedstrijd. De aftrap werd in 2x gedaan. Pas in de 18de minuut noteerden we de echte grote kans van de wedstrijd. Tom kopte de bal naast uit een goed genomen hoekschop. Slecht 2 minuten later schudde Tugsad enkele verdedigers van zich af maar kwam oog in oog met de keeper niet als winnaar uit de strijd. Uit de tegenaanval wisten onze gasten uit de Achterhoek op voorsprong te komen. Doelpuntenmaker: Sadik Kaya, in de 21ste minuut. We werden slordig in balbezit. De vermoeidheid leek toe te slaan, de organisatie en de aansluiting in omschakelmomenten ontbraken waardoor AZSV een redelijk eenvoudige middag tegemoet leek te gaan. Ze creëerden vlak na elkaar 2 grote kansen op de 0-2. 1 keer kopten ze net naast en 1 keer wist Julian de doelpoging onschadelijk te maken. Wij lieten nog 1 keer van ons horen in de eerste helft. Yuri nam het doel onder vuur toen een afvallende bal uit een corner bij hem belandde. De keeper zorgde ervoor dat AZSV met een voorsprong de rust in ging. De eerste 2 minuten van de 2e helft waren erg hoopgevend, daarna zakte dat. In de 54ste minuut vergaten we mee om te schakelen. Hier profiteerde AZSV van en maakte er 0-2 van. Er leek een knop omgezet bij RKDVC. Er kwam een stormloop. Dit resulteerde in een aansluitingstreffer in de 64ste minuut. Dit gebeurde toen Rody een vrije trap van Sam P binnen wist te werken met zijn hoofd. Niet lang daarna wist Yuri niet te scoren doordat de keeper de bal nog met zijn benen tegen wist te houden. We vergaten echter om te schakelen en toen werd counteren een makkelijke taak voor AZSV. Er kwamen 3 aanvallers op onze doelman af. Toch wist Julian deze 3 man onschadelijk te maken en ons nog een beetje in leven te houden.
We schroefden de druk op de goal van de tegenstander flink op. Een aantal 'zo goed als zekere goals' werden op een miraculeuze manier toch steeds net buiten het doel gehouden. Dit bleven ze volhouden. Zelfs toen Pim het grensrechter-stokje letterlijk overgaf aan Peter en inviel. Ze trokken de overwinning ternauwernood over de streep. AZSV speelde zich hierdoor veilig. Doordat ook Orion wist te winnen zijn we afgezakt naar de ietwat teleurstellende 9e plaats. Nacompetitie om degradatie spelen SML en Juliana. Gedegradeerd is Bennekom en degene die we moeten feliciteren met het kampioenschap is het team van UDI. Zij wisten mede-kampioenskandidaten FC Eindhoven en DOVO achter zich te houden en dus zijn deze 2 ploegen verzekerd van deelname aan de nacompetitie om promotie. Evenals Geldrop. Zij plaatsten zich door periode 2 te winnen. Het seizoen zit er op en we kunnen lekker vakantie gaan vieren!