Cambuur pakt laatste kans en neemt 3 punten mee naar Drunen!

Cambuur (RKDVC)
NEC (RKDVC)
25-05-2019
10:00

TIP: voor een betere beleving van dit verslag is het aan te raden om het nummer “we are the champions” van Queen op te zetten!

Daar komt ie dan, het allerlaatste verslag van dit seizoen. De laatste wedstrijd tegen NEC. Vol verwachting klopt ons hart. Zou het dan vandaag eindelijk gaan gebeuren?? En het gebeurde, wat een apotheose!

Dikke van Dale woordenboek: Apotheose
1) Aanbidding 2) Buitengewone lof 3) Climax 4) Daverend slottoneel 5) Finale 6) Fraai hoogtepunt 7) Hoogtepunt 8) Hoogtepunt als einde 9) Indrukwekkend einde 10) Indrukwekkend slotakkoord 11) Krachtig slotakkoord 12) Luisterrijke slotscène 13) Prachtig slottoneel 14) Schitterend slottafereel 15) Schitterend slottoneel 16)

De voortekenen waren vandaag minder positief. Bas nog niet inzetbaar vanwege zijn operatie en Quinten, Sam en Julian afwezig. Met slechts 5 spelers verscheen Cambuur ietwat onzeker aan de aftrap. Hoe zou het vandaag gaan lopen?

Quint was bereid om de handschoenen aan te trekken en het doel te bewaken. Dit doel leek ook meteen een stuk groter! NEC was bereid om een speler (Vince) uit te lenen en daarom konden we 6 tegen 6 aftrappen.

Inmiddels is bekend waar de clubnaam RKDVC voor staat: Rennen, Knokken, Doorgaan Voor Cambuur!

Al het harde werken, de bloedneuzen, de ellebogen, blauwe schenen, teleurstellingen werden in één klap uitbetaald in een prachtige beloning!

Teun was vandaag de grote aanjager en ging voorop in de strijd, hij was overal op het veld te vinden.

Zijn 1e goal werd door de VAR helaas afgekeurd vanwege een handsbal van Ridwan. Daarna werd Pim gevloerd vlak voordat hij op doel kom schieten, ook nu was de scheidsrechter bikkelhard, doorspelen, schwalbe!

Het spel ging daarna redelijk gelijk op maar Teun wist op snelheid door te breken en rondde feilloos af, 1-0 voor! Ook daarna bleef Teun gevaarlijk. Hij wist een intrap zelfs tot een doelpunt om te toveren met een ouderwetse snoeiharde punter, 2-0 voor! En rust.....

Alle strijdplannen werden in de rust ten tonele getrokken. Gooien we de boel op slot of blijven we aanvallen? Teun wilde zelfs gaan keepen om de 2-0 vast te houden. Uiteindelijk bleek de wissel die NEC toepaste een schot in eigen voet. De goed spelende “leenspeler” Vince werd vervangen door de nog veel beter spelende Mats. Mats bleek levensgevaarlijk en liet met zijn eerste 2 balcontacten 2x het net bollen, 4-0 voor!

Uit balverlies bij een corner van Cambuur scoorde NEC uit de counter, en ook vrij snel daarna uit een afstandsschot. 4-2.
Even sloeg de paniek toe bij Cambuur, er waren immers nog ruim 10 minuten te spelen. Gelukkig stelde NEC zelf weer orde op zaken door een handsbal die via de lat op een eigen knie achter de eigen doelman verdween. Even twijfelde de scheidsrechter om alsnog een penalty te geven maar hij besloot uiteindelijk de voordeelregel toe te passen, 5-2 voor Cambuur!

Pim kopte ondertussen een aantal keer stoïcijns een paar harde ballen weg alsof het zijn dagelijkse werk is...

Deze marge van 3 doelpunten bleek voldoende voor de eerste driepunter van Cambuur. Een uitgebreide vuurwerkshow werd daarna speciaal voor Cambuur aangestoken. Dat Roda JC kampioen was geworden op eigen veld was volledig bijzaak op dat moment!

Wat hebben we dit seizoen genoten van Cambuur! Blijven trainen en niet opgeven, en dan komt het vanzelf een keer goed. Oefening baart kunst!

We willen iedereen bedanken voor alle support en hulp, en hopen jullie ook volgend jaar weer te zien bij Cambuur!

P.s: De man met de hamer wil ook graag iedereen bedanken dat hij bij veel wedstrijden aanwezig mocht zijn! Hij wil wel graag alle lege pijpen terugkrijgen.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven