Winst periodetitel in laatste competitieduel

Nemelaer 3
RKDVC 6
26-05-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   N. (Niek) van Sprang
HAAREN – DVC 6 sloot de succesvolle competitie 2018/2019 afgelopen zondag af op bezoek bij Nemelaer in Haaren. Voorafgaand aan dit duel stond DVC op een 3e positie en 2e in het periodeklassement. Een overwinning vandaag zou de periodetitel opleveren, maar belangrijker nog; een 2e plek in de competitie en daarmee een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie.

Genoeg om voor te spelen dus, maar desondanks kwam DVC matig voor de dag. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en de meeste dreiging kwam van de thuisploeg. Hierdoor volgde na 25 minuten de opmerking ‘ik snap niet dat jullie zo hoog staan, hoor’ , in het veld. Een kwartier later stond er 0-3 op het scorebord, waarmee de eerder gestelde vraag overtuigend werd beantwoord. In kort tijdsbestek toonde DVC zich bijzonder effectief. Allereerst scoorde Dennis Damen bijzonder fraai met zijn linker, vervolgens schoot Rik Blokland subtiel de 0-2 binnen en als slotstuk was het Luuk Buijs die, na vorige week al te hebben uitgeblonken met een puike panna, weer zijn goaltje meepikte. Rust.

Na de pauze werd het spel er niet beter op en beperkte DVC zich tot het verdedigen van de voorsprong. De spits van Nemelaer heeft een patent op mooie goals tegen DVC. Eerder dit seizoen al een kunststukje, en dit werd vandaag dunnetjes over gedaan: 1-3. De ruimtes op het veld werden groter maar DVC was, mede vanwege het warme weer maar toch ook zeker vanwege de beperkte trainingsarbeid, niet bij machte om het uit te tikken. Nemelaer was nog tweemaa dicht bij een doelpunt, maar beide keren werd de bal in de doelmond nog weggewerkt. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-3 overwinning voor RKDVC waarmee aan alle vooraf gestelde doelen gehoor werd voldaan. Deze zondag start de nacompetitie met dus een thuiswedstrijd. Op bezoek in Drunen komt Gilze. En het wordt wederom warm.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven