DVC neemt eerste horde richting promotie

RKDVC 6
Gilze 3
02-06-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   M. (Mohammad) Sheikhi
DRUNEN – Op het zonovergoten en warme sportpark van RKDVC speelde het 6e elftal zondag de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Tegenstander vandaag was Gilze 3, die zich dankzij het winnen van de 3e periode in een andere 3e klasse hadden geplaatst voor het seizoensslot.
Vooraf was het lastig inschatten wat de ploeg van Pascal en consorten op de mat zou leggen. DVC had spits Fokker weer terug in de gelederen en hij scoorde na 2 minuten al het openingsdoelpunt. Een droomstart. Op het moment dat Gilze aantoonde dat zij zeker in staat zijn om het balletje van voet naar voet te laten gaan, werd ook direct de gelijkmaker gescoord. Binnen 10 minuten stond zo de 1-1 op het scorebord. Hierna ontstond een gelijkopgaande wedstrijd en twee ploegen die loerden op een foutje bij de tegenstander. Vanuit een hoekschop zou DVC weer op voorsprong komen. Een scherpe corner van Thijs Fokker draaide bij de 2e paal in één keer binnen: 2-1. Hierna kreeg Gilze nog één mogelijkheid (over) en kon namens de thuisploeg Luuk Buijs de rode loper bewandelen, maar hij stuitte uiteindelijk op de Gilze goalie.
Na rust liet DVC de bal wat vaker aan Gilze, om vervolgens te kunnen profiteren van de ruimte op de helft bij de tegenstander. Gilze kwam er niet doorheen en moest toezien hoe Michael Leijte er in de 60e minuut na een uitval 3-1 van maakte. Deze veilige marge hield helaas niet lang stand. De vaardige buitenspeler van Gilze schoot de bal perfect in de kruising: 3-2.
Na de drinkpauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Gilze de bal rond de middelijn, DVC dat loerde. Dit spelbeeld leverde enkel nog gevaarlijke momenten voor het doel van Gilze op. Herhaaldelijk werd een kansrijke situatie door RKDVC niet goed uitgespeeld, Martin Verschuren stuitte nog eens op de Gilze goalie en toen ook een 2 vs 1 situatie geen doelkans opleverde, floot scheidsrechter Sheikhi voor het einde van de wedstrijd.
In de volgende ronde (halve finale) komt DVC 6 een goede bekende tegen. Tegenstander in Drunen is namelijk competitiegenoot SCG’18 2. In de eerdere wedstrijden tegen hen speelde DVC top, en won het 2x nipt. Ook a.s. maandag zal het weer top moeten zijn willen we kans maken tegen deze sterke tegenstander.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven