RKDVC JO14-1 flinke maat te klein voor te sterk Zwaluw VFC JO14-1.

Zwaluw VFC JO14-1
31-08-2019
2 - 12

Scheidsrechter:   A.A.A. (Tom) Brekelmans… (+1)
Na een voorbereiding van weken samen getraind te hebben met de JO15-1 mochten onze jongens aantreden tegen Zwaluw voor de beker. Vorige week speelden we een oefenwedstrijd tegen het zelfde team, uitslag was 1-5 in het voordeel van Zwaluw. De mannen wisten wat hun te doen stond, namelijk sterker aan treden tegen deze tegenstander. Opstelling bekend gemaakt, tactisch plan uitgelegd.
Spelers opgesteld, scheidsrechter klaar, beginnen maar. De wedstrijd begint rommelig achterin waardoor de 0-1 na 5 minuten ontstaat voor Zwaluw, een goed opgezette aanval waardoor onze verdediging erg verast werd. Aan de omschakeling van onze jongens lag het niet want na de 0-1 kregen we een aantal leuke opgezette acties te zien. Het mocht niet baten want na 30 minuten voetballen kregen we vanuit twee goed opgezette aanvallen, een hoekschop en een vrijetrap 4 doelpunten om onze oren. Tussen stand 0-5 koppen omhoog en verder met de wedstrijd. Omdat Julius en Ben nog aan het puzzelen zijn hoe en wat ze moeten doen om de wedstrijd te laten kantelen valt de 0-6 binnen, na de vergeten rugdekking van onze verdedigers kon Zwaluw daar optimaal van profiteren. Zwaluw ruikt in bloed en zal zeker nog sterker uitpakken dan wat ze al deden, vlak voor rust valt ook de 0-7 binnen. De scheidsrechter blaast op zijn fluit de mannen krijgen 15 minuten om bij te komen van een zeer matige tot slechte eerste helft. In de kleedkamer wordt het een en ander besproken door de spelers, wat moet er veranderen willen we de wedstrijd nog een beetje spannend maken, afspraken worden onderling gemaakt we moeten dominanter zijn, de bal willen hebben, duels beter aan gaan en het baltempo omhoog gooien. Wissels toegepast en de mannen stromen het veld weer op, scheidsrechter klaar beginnen maar. De tweede helft is nog 5 minuten aan de gang en er wordt een bal terug op de keeper gespeelt, Zwaluw voert de druk op onderschept de bal en laat het netje weer tollen, 0-8. De afspraken die we in de kleedkamer hebben gemaakt werden na gekomen, de mannen waren feller voerde de druk op en de duels werden beter aan gegaan. Na wat mooie uitbraken van onze jongens waardoor we zelfs een aantal keer voor de goal zijn gekomen waren goed uitgevoerd, Zwaluw stond zelfs even onder druk door het goede veldspel van onze jongens. Zwaluw dat even onder druk stond wist door twee goede uitbraken binnen 4 minuten met dubbele cijfers op het scorebord te komen, 0-10. Met nog 11 minuten op de klok en het vele coachen langs de lijn wisten onze jongens toch twee keer het net van Zwaluw te laten tollen, Isaak die de keeper opzeilde en Magloire die in de kluts de bal wist binnen te tikken, onze jongens stonden dan eindelijk op het scorebord met twee doelpunten. Zwaluw voerde de druk nog eens goed op en hadden geen medelijden met onze jongens die schoten nog eens twee doelpunten binnen. De scheidsrechter blaast op zijn fluit de wedstrijd is afgelopen, een dik verdiende overwinning voor Zwaluw. Wat een matige tot slechte eerste helft is geweest, wisten onze jongens de tweede helft zich goed te herpakken door de afspraken na te komen. Er moet nog veel gesleuteld worden om onze jongens naar een bepaalt niveau te tillen maar de coaches gaan daar alles aan doen.