Puntendeling tegen op papier mindere tegenstander

RWB JO19-1
07-09-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Frauenfelder
Vandaag de 2e wedstrijd voor de beker thuis tegen RWB uit Waalwijk. Meteen vanuit de aftrap kregen zij een behoorlijke mogelijkheid omdat we nog stonden te slapen. Toen we na dit moment allemaal wakker leken, creƫerde we in de 3de minuut de eerste echte kans. Sam E hield goed zijn lichaam tussen man en bal en vond Tijmen. Tijmen gaf een perfecte voorzet, maar miscommunicatie tussen Liam en Menno zorgde ervoor dat niemand de bal raakte. Na een kwartier meldde RWB zich weer. Zij produceerde een goed schot maar Remco hield de score op 0-0. 2 minuten later was hij weer de reddende engel van het team door een schot in de korte hoek knap te verwerken tot corner. Wij zochten op onze beurt weer de aanval op. Sam E gaf een goede voorzet. Hard en laag. Liam zag zijn inzet via de paal echter over de achterlijn verdwijnen. In de 34ste minuut kwamen zij op voorsprong nadat een corner vrij eenvoudig kon worden binnengewerkt: 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust gingen we op zoek naar de gewenste vroege gelijkmaker. Bart slingerde de bal voor het doel en Tomas kon binnenwerken. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel en dus ging de goal niet door. Maar we begonnen eindelijk te voetballen zoals we willen. We gaven eigenlijk geen mogelijkheid weg. Het aanvallende geweld van RKDVC leidde tot een vrije trap. Deze werd binnengewerkt nadat de bal geraakt werd met de arm van een RWB-speler. De bal was een halve meter over de lijn maar volgens de leiding was er geen sprake van een goal en zeker niet van een penalty. De gelijkmaker hing in de lucht. RWB was al 10 minuten niet over de middellijn geweest en RKDVC bleef maar druk op de goal zetten. Echter werden zij erg gevaarlijk uit een counter. Die lange bal was zo perfect op maar dat het een 1 op 1 duel met Remco opleverde. Hij metselde zijn goal echter goed dicht en weerhield de spits van scoren. De rebound was een schot van een kleine 20 meter. Deze zaken wij op de lat uiteen spatten. Met onze laatste krachten konden we nog een keer de bal de 16 in 'gooien'. Tomas pikte de bal op en werd gevloerd. Strafschop dus. De ongeschreven regel verteld ons dat wanneer een speler onderuit gehaald word in de 16, hij de penalty beter niet zelf moet nemen want dan gaat hij er niet in. Tomas heeft hier echter geen boodschap aan en legt de bal op de stip. Tomas miste en de kans op een resultaat leek verkeken. Totdat de scheidsrechter de penalty over liet nemen omdat er een aantal mensen te vroeg in liepen. Weer legde Tomas aan voor de strafschop. Ditmaal scoorde hij wel. 1-1, we waren inmiddels aanbeland in minuut 95. Na de aftrap van RWB floot de grensrechter af.
Een mager resultaat maar in het laatste half uur hebben we prima gespeeld.
Volgende week de laatste bekerwedstrijd: uit tegen DESK in Kaatsheuvel. Succes!

Remco in de 2e helft met veel meer vertrouwen leek te spelen?