WSC 3
08-09-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   M. (Minir) Belja
Het derde heeft het eerste punt van het nieuwe seizoen te pakken. In een leuke bekerwedstrijd tegen het Wollukse WSC 3 werd een zwaarbevochten gelijkspel in de wacht gesleept. Met wat omzettingen ten opzichte van de basis van vorige week werd de wedstrijd aangevangen. Al snel bleek dat dit geen makkelijk wedstrijd zou worden. WSC probeerde meteen het spel te maken en RKDVC onder druk te houden. Echter werden nauwelijks kansen gecreëerd. Slechts een paar pogingen van afstand maar de goed keepende Jelte, die de geblesseerde Tim verving, had daar geen moeite mee. Terwijl aan de andere kant wat corners en een goed afstandsschot van Norbert voor enige dreiging zorgde voor de WSC verdediging. Uitverdedigen deed RKDVC prima. Bij elke onderschepte aanval van WSC werd steeds voetballend een oplossing gezocht. En via de snelle buitenspelers snel een counter opgezet. Enkele voorzetten van links en van rechts werden tot corner verwerkt. Helaas kon daar vervolgens niet uit gescoord worden en gingen we de rust in met de brilstand op het scorebord.
In de rust besproken dat we zeker compact moesten blijven spelen om zo de jonge balvaardige Waalwijkers het zo moeilijk mogelijk te maken. Met twee verse krachten erbij werd de tweede helft aangevangen. Stef verving Niels en Luuk verving de van het vijfde gehuurde Sam. Het compact voetballen lukte deels. Maar het hoge tempo begon ook zijn tol te eisen. Gelukkig hadden we nog een paar verse krachten op de bank. Tom ging de moegestreden “veteraan” en kilometervreter Maarten uit zijn lijden verlossen. Hierdoor hadden we ook meteen een iets aanvallender ingestelde speler op het middenveld erbij. Helaas kostte ons dit wel een tegengoal. Uit een snelle counter kon WSC een prima doelpunt scoren. 0-1. Even werd er gebrainstormd langs de lijn en door de coaches een oplossing uit de hoge hoed getoverd. De pas deze week gecontracteerde Niek moest erbij in de spits om Luuk te ondersteunen. Daarvoor werd de verdedigend ingestelde middenvelder Norbert opgeofferd. Al snel lukte het Niek om als een soort Griekse cultheld enig gevaar te stichten voor de Waalwijkse goal met onnavolgbare bewegingen. Het spitsenduo bleek elkaar goed aan te voelen. Het duurde dan ook niet lang tot de 1-1 viel. Het tweetal combineerde zich op magistrale wijze door de WSC verdediging en Luuk kon uiteindelijk de trekker overhalen. Kort daarvoor had de scheidsrechter nog de tweede goal van WSC afgekeurd wegens buitenspel. Ook aan het Drunens doelpunt hing een luchtje. De grens vlagde maar de scheids was echter overtuigd van zijn gelijk en gaf het voordeel opnieuw aan de thuisploeg. Toen 10 minuten voor tijd Stefan nog mocht invallen voor Dennis werd nog geprobeerd de winnende te maken maar echt kansen werden er niet meer genoteerd en dus bleef het bij een gelijkspel. En daar had iedereen wel vrede mee