Geen winst voor RKDVC 3 door "slim trucje"

Nieuwkuijk 2
RKDVC 3
10-09-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   W. (William) de Gouw
In een doordeweekse bekerwedstrijd uit tegen Nieuwkuijk 2 glipte in de laatste minuut de overwinning uit handen door een slimmigheidje van de Nieuwkuijkse grensrechter. Een terecht gegeven strafschop vanwege een handsbal in de 89e minuut werd door Rik prima verzilverd bij een stand van 2-2. Terwijl de spelers zich naar de middenlijn begaven voor de aftrap na dit 3e Drunense doelpunt besloot de Nieuwkuijkse grensrechter het erop te wagen. Hij gooide zijn vlag omhoog en verzocht de scheidsrechter naar hem toe te komen. Na een kort gesprekje besloot de scheidsrechter tot ieders verbazing aan de Drunense kant dat de penalty moest worden overgenomen. Volgens de Nieuwkuijkse assistent liep een speler te vroeg in bij het nemen van de penalty. Een hoop consternatie en wat scheld- en duwpartijen volgden. Mat name de begeleiding en de aanvoerder van Nieuwkuijk lieten zich even gaan. De opnieuw genomen penalty werd uiteindelijk gestopt door de Kuijkse keeper en dus bleef de stand op 2-2 staan.
RKDVC had al vroeg in de wedstrijd een voorsprong genomen door 2 doelpunten in de eerste 9e en 11e minuut van de wedstrijd. Niek scoorde de eerste goal in de 9e minuut nadat Marco met een corner Sven bediende en deze legde de bal keurig voor de voeten van Niek . 0-1. Het tweede doelpunt viel kort daarna toen Timo op rechts goed doorging en met een prima voorzet Rob bediende. Deze kreeg wat gelukkig de bal tegen de knie maar die ging wel achter de keeper over de doellijn. 0-2. Een ongelukkige overtreding van Tom in de zestien resulteerde in een penalty voor Nieuwkuijk kort voor rust. De uitstekend keepende Tim was kansloos. 1-2. Inmiddels had Timo al plaatsgemaakt voor Bram door een oog blessure nadat hij de bal tegen het hoofd kreeg van dichtbij.
Na rust werden de geplande wissels doorgevoerd. Stijn verving de van het 2e gehuurde Sven en Stefan mocht het veld verlaten voor Dennis. Het werd een ongelukkige wedstrijd voor Dennis. Al 16 minuten na zijn inbreng moest hij geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Rik. Dat was ook het moment dat we met twee spitsen gingen spelen. Voor Nieuwkuijk was dit het sein om druk uit te oefenen op de Drunense verdediging. Kans na kans kreeg de thuisploeg maar BUD BEER Kind of the Match Tim stond geen vliegen te vangen vandaag en rammelde alles uit zijn doel. Maar na enkele goede reddingen zag hij toch een prachtig afstandsschot in de kruising verdwijnen. 2-2. Het zou uiteindelijk de eindstand worden na de eerder genoemde tumultueuze eindfase. Helaas gaan we niet door in de beker.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven