Zwaluw VFC JO13-1
07-09-2019
2 - 5

Scheidsrechter:   A. (Aldo) Piludu… (+1)
Op een snaarstrak hoofdveld mocht de JO13-1 vandaag voor de 2e bekerwedstrijd aantreden tegen Zwaluw VFC uit Vught. Na de relatief eenvoudige winst van vorige week bleek al snel dat er vandaag uit een ander vaatje moest worden getapt. Zwaluw was in de eerste helft de baas op het veld en alleen dankzij sterk keeperswerk van Rick en hulp van beide palen stond het bij rust slechts 0 - 1. DVC liet zich veel te ver terugdringen en bivakkeerde met te veel spelers in de eigen 16 meter.
Na rust probeerde DVC de bakens te verzetten. De eerste 10 minuten liet DVC dan ook zien voetbaltechnisch aan te kunnen haken bij de tegenstander. Gedurende die periode durfde DVC wel vooruit te verdedigen en op de helft van de tegenstander te voetballen. Succes bleef dan ook niet lang uit. Een mooie solo van Yanto leverde al in de 33e minuut de gelijkmaker op. Helaas wist Zwaluw door een misverstand in de achterhoede al weer snel op voorsprong te komen, maar DVC had de smaak nu te pakken. In de 36e minuut leverde een goede combinatie tussen Wessel en Yanto wederom de gelijkmaker op. Yanto tekende voor zijn 2e doelpunt. Helaas wist DVC deze lijn niet door te trekken en verviel men weer in dezelfde fouten als in de eerste helft. Het werd weer erg druk voor de neus van Rick en helaas wist Zwaluw daar dankbaar gebruik van te maken. Nog 3x werd gescoord en DVC bleef daardoor helaas met lege handen achter. Lichtpuntjes zijn in ieder geval de goede periode aan het begin van de 2e helft en het meer dan verdienstelijke debuut van Roel van den Hooven die we mochten lenen van de JO12-1. Voldoende aanknopingspunten voor de ontmoeting van volgende week tegen WSC.