RKDVC JO10-4 leidt ondanks goed voetbal eerste nederlaag van het seizoen

RKDVC JO10-4
VCB JO10-1
14-09-2019
6-10

Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma. Na 2 goede en makkelijke overwinningen moesten we vandaag tegen VCB JO10-1. Zij hadden de eerste 2 wedstrijden ook dik gewonnen, dus het beloofde een leuke pot te worden.
Iedereen was klaar voor de wedstrijd. Van te voren was vertelt wat iedereen moest doen en we verwachte meer tegenstand dan de vorige keren.
We begonnen voetballend goed met de wedstrijd, we hadden veel balbezit en speelden goed over. Echter was het VCB dat de score wist te openen. Bij balverlies van ons schakelde zij razendsnel om en stonden wij verdedigend niet goed opgesteld, 0-1.
Helaas was dit het beeld in het eerste kwart van de wedstrijd. Wij aanvallen en zij maakten de doelpunten. Hierdoor stonden we in het eerste kwart met 0-4 achter. Gelukkig hadden we even de time-out om het wat beter neer te zetten. De verdedigers kregen nog wat aanwijzingen mee en aan de aanvallers en de middenvelders de opdracht om bij balverlies ook mee te verdedigen. Dit werd ook meteen goed opgepakt. Dit resulteerde al snel in de 1-4. We bleven aanvallen en het was VCB die op de counter loerde en zo probeerde te scoren. Het lukte wel om qua stand dichter bij te komen en het verschil te verkleinen tot 2 doelpunten, echt de aansluitingstreffer maken lukte niet. Het was dan VCB dat toch de voorsprong verder uitbouwde. We hebben tot de laatste minuut kei hard gewerkt en goed voetbal laten zien. Dit beloofd veel voor de rest van het seizoen. VCB voetbalt een klasse hoger, maar we waren zeker niet de mindere.

Dik compliment voor iedereen.

De penalty's scoorden we bijna allemaal, deze hebben we dan ook terecht gewonnen met 7-4.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd, wederom om 09:00u thuis tegen Uno Animo JO-10 2.