Na de kansloze bingo van de WSC Grensrenner van vorige week, vandaag de in zekere zin onsterfelijke ( zijn eigen woorden) Johan Cruijff bingo.

Zoals vorige uit in Waalwijk ging ons team (Muv Fees) ouderwets op de fiets naar de uitwedstrijd in Elshout.
Al zingend op ons fietske gingen we richting het gehucht.
“Elshout, Elshout, koeien in de wei, verkens in de stront, bierfles aan de mond”.
Stadler en Waldorf voorop, want coach Bakker kende de weg niet.
De wedstrijd.
Met de nodige voorkennis die we hadden ontvangen van de huidige dvc JO19-1 trainer “d’n Berry”, (vorig seizoen nog trainer van de Elshoutse selectie) was het strijdplan vooral simpel.
Zoals onze legendarische 14 ooit sprak:
“Simpel spelen is het mooist.”

Een wedstrijd waarin wij wederom het tempo dicteerden en heer en meester waren op het veld. Dit was duidelijk weer een mindere tegenstander.:
14 quote:
“Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.”
In de 30e minuut zag onze eigen nummer 14, Goof eenvoudig de ruimte die onze power kreeg op het middenveld. Passing zuiver. Schot 20 meter. Onderkant lat. Raak. 0-1.
JC:
“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”
Rust.
Onze coach bakker gooide er in de rust nog maar eens een “14” anekdote uit om de jongens klaar te maken voor de 2de helft:
. “Ik spreek beter Spaans dan welke Nederlander dan ook, maar slechter Spaans dan welke Spanjaard dan ook.”
Omdat het vorige week ook goed uit pakte nam Bram het initiatief om 10 minuten extra rust voor zichzelf te pakken. Dit, Om ons wat extra uitdaging te geven.
Cruijff:
“Mensen zeggen ook dat een ploeg die met tien man speelt gevaarlijker is dan een ploeg met elf man. Hoe vaak heb je dat nou niet gehoord? Dat komt alleen maar, omdat vijf van die elf denken: ik doe een stapje minder, terwijl vijf van die tien er juist een schepje bovenop doen.”
We kwamen deze 10 minuten dan ook weer moeiteloos door.
Omdat we deze wedstrijd toch ook met winst wilde afsluiten kopte GOOF,14 in de 90e raak uit een corner. De tegenstander was KO. Niet alleen van de stand, maar ook vielen de spelers van Elshout met bosjes. Krampgevallen. Een aandoening die wij niet kennen binnen ons team. Er werd om onduidelijke redenen nog wat tijd bij getrokken zodat Bram er pas in de 96e minuut voor zorgde dat de eindstand op bord kwam. Hoewel dit niet letterlijk het geval was. Elshout geeft principieel niet meer dan 1 tegentreffer weer. Zo waren beide partijen tevreden. Elshout met een fictief punt en wij met de winst.
De Eindstand 1-3.