WSC JO13-1
14-09-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd… (+1)
Een week voorafgaand aan de 1e competitiewedstrijd stond voor de JO13-1 een bekerontmoeting met de buren uit Wolluk op het programma. In flitsend nieuwe tenues voor de hele jeugdafdeling maakte WSC zijn opwachting op het Drunense hoofdveld. DVC was niet onder de indruk en maakte vanaf het begin van de wedstrijd de gemaakte afspraken waar. Vorige week stonden we nog met velen in het eigen strafschopgebied, maar deze wedstrijd werd meteen naar voren verdedigd en speelde het eerste deel van de wedstrijd zich af op de helft van de tegenstander. De beloning hiervoor liet niet lang op zich wachten. Door de druk van DVC had WSC moeite om de bal weg te krijgen en Thomas profiteerde daarvan in de 6e minuut door de bal tegen het netje te knallen. DVC overrompelde WSC en al in de 8e minuut was de 2-0 een feit. Nick was er als de kippen bij om de keeper van WSC kansloos te laten. Daarna kwam WSC wat beter in het spel en ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd. Nog voor rust wist WSC de aansluitingstreffer te produceren en het was dus duidelijk dat de wedstrijd bepaald nog niet gespeeld was. In de 2e helft liet DVC zien dat men het niveau van de 1e helft probleemloos vast kon houden. Een aantal goed opgezette aanvallen hadden een beter lot verdiend, maar helaas bleef een treffer uit. In de 39e minuut was het echter wel raak. Een goede corner van Tobias werd door Wessel met het hoofd over de keeper van WSC gekopt. DVC gaf daarna geen kansen meer weg en bleef gevaarlijk voor het doel van WSC. Doelpunten leverde dit niet meer op waardoor de eindstand op 3-1 bleef steken. De sterk en consequent leidende arbiter blies voor het eindsignaal, waarna de DVC-ers zich op konden maken voor een statiefoto door hoffotograaf Stijn. Een speciaal woord van dank naar de JO12-1 voor het lenen van Roel die met een sterk optreden zijn visitekaartje afgaf.