RKDVC JO14-1
14-09-2019
12 - 0

Scheidsrechter:   R.H. (Robert) Tiebosch
De langste route van Drunen en omstreken zou deze avond zijn begonnen, maar eerst moest er gevoetbald worden op bekend terrein voor Ben. En of het bekent terrein is toen hij in de D3 (JO13-1) speelde, speelde hij uit tegen Wilhelmina D3 en dat was een wedstrijd van jewelste op die zaterdag om tien uur bij RKDVC te moeten verzamelen om de spannendste wedstrijd uit zijn voetbalcarrière te spelen, nou ja spannend uitslag was 0-16, drie punten gingen mee naar Drunen, en in de oude kantine bogen het feest dat team was kampioen geworden, We Are The Champions klonk uit de speakers van RKDVC, confetti over de vloer, frietjes op de tafel, glazen bier door de lucht, het kampioenen balkon op waar de foto’s werden gemaakt en gingen nog tot in de late uurtjes door met feesten, nou ja tot in de late uurtjes we speelde die wedstrijd elf uur waren rond één uur terug bij RKDVC frietjes gegeten, foto’s gemaakt op het balkon en we gingen eigenlijk weer naar huis een uurtje of 3 was het wel geworden, maar goed dat was in de tijd dat Ben nog mager en fit was. Even over de wedstrijd van onze jongens, bij het mooiste sportpark van Drunen werd er weer verzameld door onze harde werkers, om de reis naar Wilhelmina voort te zetten. Aangekomen bij Wilhelmina wachten daar wederom een lastige tegenstander op ons, aan de uitslagen te zien kregen wij een zware wedstrijd voor de boeg: Wilhelmina 8-1 Zwaluw V.F.C. Wilhelmina 4-3 ODC Boxtel Wilhelmina ..-.. RKDVC, en gezien onze uitslagen die we maar al te goed onthouden, wisten we al dat we kei hard aan de bak moesten. In de opstelling zat een verassende wijziging Isaak stond centraal achterin die moest samen met Efe het centrale duo vormen. In de kleedkamer hadden we één afspraak gemaakt met een gelijke stand de rust in. Scheidsrechter klaar, beginnen maar. De bal rolt er Wilhelmina zet RKDVC meteen onder druk veel kansen in de eerste zes minuten kansen die er op magistrale wijze geen doelpunt zijn geworden, maar helaas de zevende minuut loopt, door het instappen van Isaak en het geen rugdekking geven van Efe kon de spits van Wilhelmina de 1-0 binnen tikken. Wilhelmina voert de druk op en RKDVC kan alleen nog maar kijken want binnen twintig minuten scoren zij 3 doelpunten, 4-0 is de tussenstand. Met nog vijftien minuten op de klok en 4 doelpunten achter wisten we al dat met een gelijkspel de kleedkamer in te gaan een onmogelijke zaak was. Toch kon RKDVC Wilhelmina nog aardig lastig maken aantal goed combinaties, leuke acties maar helaas kwamen daar geen doelpunten uit. Vlak voor rust wist Wilhelmina er nog een bij de prikken ruststand 5-0. In de rust zou Ben een donderspeech kunnen geven want de doelpunten die zijn gevallen waren vele fouten van wederom de verdediging, maar om die jongens positieve moed in de praten was een beter plan, het plan om met een gelijke stand te gaan rusten was niet gelukt maar om de schade beperkt te houden kwamen er drie wissels Finn kwam erin voor Efe, Bennie kwam erin voor Luca en Vince kwam erin voor Elham, er moest hier en daar wat geschoven worden maar ook dat kwam op zijn pootjes terecht. Scheidsrechter klaar, beginnen maar, nog geen 5 minuten gespeeld en RKDVC weet het voor elkaar te krijgen om Wilhelmina nog eens drie keer te laten scoren, tussen stand op 8-0 de volgende wissel is aanstaande Bram komt erin voor Sylvester. Om het niet op dubbele cijfers te laten uit komen ging de trainer met vijf verdedigers voetballen, maar ook dat had geen nut RKDVC kwam niet aan voetballen toe 8-0 de tussenstand met nog 25 minuten op de klok en in die 25 minuten weet RKDVC één keer voor de goal van Wilhelmina te komen door een lange sprint van onze linksback Finn die aan het einde van zijn sprint voor de goal komt en uitgleed. Maar ook in die 25 minuten weet Wilhelmina nog vier keer te scoren. Eindstand 12-0.