RKDVC JO14-1
21-09-2019
16 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Nu we de bekerpoule doorstaan hebben treden we vandaag aan tegen de op z’n Hollands gezegd, witte jongens. De witte jongens dat voorheen een normale amateurclub was, heeft dit jaar een doelstelling om binnen 7 jaar mee te doen in de Divisies. Maar dat is een bijzaak voor de wedstrijd die op het programma staat, er werd vandaag ook nog gevoetbald. Met 15 man op het formulier reden we richting Waspik om daar een potje te voetballen tegen de witte jongens. Aangekomen bij de witte jongens was er al een feestje gaande maar waarvoor, wij hadden nog niet gevoetbald dus er was niet veel om te vieren. Nu even over het voetbal, Julius was weer back in business, en voor de mensen die het willen weten Julius heeft een top vakantie gehad, wil je hier meer van weten Julius staat op dinsdag en donderdag op het trainingsveld, vraag er wel na de training even naar. Maar nu dan echt over het voetbal, de mannen hebben de warming-up gedaan krijgen de laatste instructies door en stormen het veld op, wachtend op de scheidsrechter die nooit zou komen, hebben de witte jongens een witte jongen bereid gevonden om te fluiten, geheel tegen de principes van Ben in die dat niet liet merken omdat hij zijn eigen een positieve drive moet geven. Scheidsrechter stond op het veld dus de bal kon gaan rollen, met name was de eerste helft een mooie en leuke helft om naar te kijken, strijd, vechtlust, duelkracht etc, werd zeer goed gehanteerd. Veel kansen voor de witte jongens die niet goed benut werden, en aan de andere kant voor de blauw witte jongens geldt het zelfde, goed uit gevoetbalde situaties die helaas geen doelpunten werden. Met een 3-0 stand gingen de witte jongens maar ook de blauwe jongens rusten, met het goede spel van de blauwe jongens in ons achterhoofd gingen we de eerste helft analyseren en doorpakken op de tweede helft, afspraken waren weer gemaakt, als we zo blijven voetballen zien we hier misschien nog een leuk resultaat te behalen. De tweede staat op punt van beginnen, een wissel toegepast aan de kant van de blauwe jongens Bjorn komt op de verdedigende middenvelder positie voor Luke. De scheidsrechter vraagt of iedereen klaar staat en blaast op zijn fluit, tweede helft is van start gegaan. Maar nog geen kwartier gevoetbald hebben de blauwe jongens niks van de eerste helft meegenomen naar de tweede helft want in n kwartier zijn er aan de kant van de witte jongens zes doelpunten gevallen 9-0 is de tussenstand. De tweede helft was daarom ook geen leuke helft om te zien of om te voetballen maar ook zeker niet om te coachen, Ben en Julius probeerde er alles aan te doen om de schade niet groter te maken dan dat het al is, ze zorgde voor twee verse krachten in het veld door Vince voor Khalid en Bram voor Luuk te brengen. Met die nieuwe krachten zorgde er wel voor dat we een enkele keer kunnen uitbreken, maar daar kwam ook helaas niks uit, ook na dat kwartier voetballen en weinig gepresteerd te hebben schoten de witte jongens er nog zeven in, eindstand 16-0.

Een groot compliment hoe er donderdag getraind is door alle jongens en daar naast een groot compliment dat we de eerste helft zeker niet ten onder zijn gegaan. Zorg er voor dat we deze lijn door pakken. Wees nu ook bezig met de wedstrijd tegen Gudok aankomende zaterdag want als we net zo trainen en voetballen als in de eerste helft kunnen we het Gudok nog lastig gaan maken, en misschien dat het kwartje onze kant op valt. Dinsdag zullen we de wedstrijd weer analyseren dus heb alvast paraat wat je wil zeggen. Fijn weekend verder!