JEKA 3
22-09-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   T. (Tjeu) Rijsewijk
RKDVC 3 heeft de eerste 3 punten binnen. Tegen het goed spelende JEKA 3 werd met 4-1 gewonnen. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor RKDVC. In de 3e en 5e minuut stond men al oog in oog met de JEKA keeper maar deze hield vooralsnog zijn doel schoon. Bij de gevaarlijke tegenstoten van JEKA moest onze verdediging alle zeilen bijzetten. Vooral aan de sluwe spits van JEKA had de verdediging van RKDVC de handen vol. Alhoewel het betere spel in het eerste half uur voornamelijk van RKDVC zijde kwam was het toch JEKA dat de score wist te openen. Een snelle aanval over rechts resulteerde in een goede voorzet en deze werd vervolgens onder keeper Tim in het doel geschoten. Het werd 0-1 in de 35e minuut. Pal voor rust kon de thuisploeg gelijk maken toen Wouter de vrijgelaten Niek de diepte in stuurde en deze legde perfect af op Stijn. Die bedacht zich geen moment en scoorde beheerst met een schuiver. 1-1.
De tweede helft werd nog zonder wissels aangevangen. Afgesproken werd om JEKA meteen onder druk te zetten en de frisse spelers op de reservebank op het juiste moment in te brengen. Het druk zetten had in de 50e minuut al resultaat. Bij het uitverdedigen belandde een verkeerde pass in de voeten van Niek net buiten de 16. Met de aanname zette hij al de laatste man op het verkeerde been om vervolgens op een Ibrahimovic-achtige manier de volgende verdediger en de keeper uit te kappen en beheerst de bal in het doel te schuiven. 2-1 Dat was het moment om een tactische wissel toe te passen. De iets verdedigend ingestelde Martin mocht Marco vervangen om wat meer rust op het middenveld erin te brengen. De tegenslag van het tweede tegendoelpunt kwam JEKA niet meer te boven. Je zag dat ook de vermoeidheid bij JEKA parten ging spelen. Dat was het moment om verse spelers in te brengen voor RKDVC om zodoende nog meer druk uit te gaan oefenen en de tegenstander conditioneel “kapot” te spelen. Dennis en Rik mochten de moegestreden Stijn en Niek vervangen in de 66e minuut. JEKA probeerde nog wel maar nu was er geen kruit meer opgewassen tegen de snelle counters van RKDVC. Uit een van aanvallen wist Rik wel raad met een breed gelegde bal van Luuk en hij schoot de 3-1 binnen in de 72e minuut. Met nog een kwartier te spelen mocht Robin na lang blessureleed zijn eerste minuten weer maken. Hij verving de hardwerkende Luuk die later terecht als BUD King of the Match zou worden gekroond. In de 90e minuut kon Rik nog de 4-1 scoren toen Dennis hem over rechts bediende met een goede voorzet en hij de bal in het lege doel kon schuiven. Voorafgaand aan deze uitbraak wist Tim nog met een uitstekende redding een tweede tegendoelpunt te voorkomen. En in plaats van 3-2 werd het aan de andere kant 4-1. Dit was de definitieve nekslag voor JEKA. Een prima begin van de competitie voor RKDVC 3 door een uitstekende teamprestatie.