JO13-1 verliest van fysiek sterke tegenstander

Madese Boys JO13-1
28-09-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De 2e competitiewedstrijd van de JO13-1 betekende de 1e confrontatie van het drieluik tegen verschillende boys. Vandaag de Madese Boys, volgende week Kozakken Boys en als afsluiting van deze trilogie het klapstuk tegen de White Boys.
De boys uit Made hadden hun eerste wedstrijd weten te winnen en DVC wacht nog op de eerste punten. De afspraak was dan ook om ''met het mes tussen de tanden'' het strijdperk te betreden. Dat ging al wat beter dan vorige week tegen WSC, maar ook vandaag bleek dat DVC moeite heeft met een tegenstander die fysiek de beuk erin gooit. Veelal werd er dan verbaasd naar de scheidsrechter gekeken, maar ondertussen gaat het spel gewoon verder. Dat wordt dus een leerproces. Als je fysiek de minder bent, moet je de bal het werk laten doen. Bij vlagen liet DVC dat ook zien, maar er kon niet worden voorkomen dat de boys uit Made gedurende de eerste helft het beste van het spel had. De buschauffeur die tevens als uit de kluiten gewassen rechtsbuiten fungeerde bij de tegenstander, snelde keer op keer door de achterhoede van DVC en het was aan de uitstekend keepende Rick en het sterke verdedigingsduo Niels en Batu te danken dat het bij rust slechts 0-1 stond. Na de pauze wist DVC de tegenstander met enige regelmaat in verlegenheid te brengen. Op de vleugels verrichtten Nick en Feyo goed werk en dit resulteerde in kansjes die we helaas niet af wisten te maken. De sterk keepende sluitpost van Madese Boys had daar overigens ook een groot aandeel in. In het laatste kwartier probeerde DVC met behoorlijk wat druk nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar verder dan een strak schot van Yanto dat door de keeper werd gekeerd kwamen we niet. Volgende week gaan we naar het stadion van de Kozakken Boys. Een mooie plek om de eerste punten te scoren.