29-09-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Een zwaarbevochten punt voor RKDVC bleek het maximale resultaat in de thuiswedstrijd tegen VV Trinitas uit Oisterwijk.
In een regenachtige entourage streden RKDVC en VV Trinitas beiden voor hun eerste competitie overwinning. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Trinitas, getuige een viertal goede mogelijkheden die zich aandienden voor het RKDVC doel. Keeper Jordan Levy moest meerdere malen handelend optreden bij gevaarlijke situaties in de beginfase. Illustrerend voor het wedstrijdbeeld was een scrimmage voor de RKDVC goal. Binnen een tiental seconden mochten de Trinitas aanvallers een 4-tal keer aanleggen voor een doelpoging. Uit ogenschijnlijk geslagen positie verrichtte Jordan tot twee maal een miraculeuze redding. Met behulp van enkele verdedigers leverde dit tot opluchting van de RKDVC supporters geen tegendoelpunt op.
Waar de linies in het eerste half uur te ver uit elkaar lagen, ging RKDVC daarna wat compacter spelen en zocht wat meer de aanval via de vleugels. Jelle Frikkee sneed met enkele acties op snelheid de 16 meter in, maar vond twee keer de doelman van Trinitas op zijn weg. Ook werd een poging van Jan Bullens onschadelijk gemaakt door de Oisterwijkse goalie na een prima voorzet van Tugsad Kali. Op het moment dat de teams meer in evenwicht leken te raken, viel dan toch de tegentreffer. Rens van Lissem draaide in de 37e minuut binnen de 16-meter behendig weg bij zijn tegenstander en schoof de bal onhoudbaar in de rechterhoek. Nog voor rust wisten zowel Giel Brandts als Bas Verhoeven met een uiterste krachtinspanning doelpogingen van Trinitas te voorkomen. De 0-1 ruststand gaf een juist beeld van de krachtsverhoudingen binnen het veld.
In de 2e helft zagen de toeschouwers een iets ander wedstrijdbeeld, waarin RKDVC probeerde het spel naar zich toe te trekken. Kansen leverde dit vooralsnog niet op aan het begin van de hervatting. In de 67e minuut was daar toch de eerste gevaarlijke situatie voor de goal van Trinitas, een lage voorzet van Jelle kreeg iets te veel snelheid mee op het natte veld, waardoor de inglijdende Rik van Woerkom deze kans net niet kon verzilveren. Ongeveer 10 minuten voor tijd diende zich een tweede kans aan. Na vroegtijdig druk zetten belandde de veroverde bal in de handen van de keeper na een inzet van de ingevallen Maurice Adegeest. In de omschakeling bleef Trinitas gevaarlijk, maar RKDVC stond goed georganiseerd en mocht zich één keer gelukkig prijzen toen de scheidsrechter in een doorgebroken speler situatie het voordeel aan RKDVC gaf.
Waar de wedstrijd in het slot dreigde te geraken viel dan toch op gelukkige wijze de gelijkmaker. Onder druk gezet wist Rik Lijbers een mogelijke uitbraak situatie te neutraliseren. De bal werd door Rik vanaf de zijkant ‘opgeruimd’ door zijn pantoffel stevig onder de bal te zetten. De hoge bal werd vervolgens gevangen door de wind, kreeg wat snelheid mee met de stuit en verdween over de uitstappende keeper heen in het doel. Op een fortuinlijke wijze kreeg RKDVC hiermee loon naar werken: 1-1.
In blessuretijd golfde het spel nog op en neer en verrichte Jordan nog twee zeer noodzakelijke reddingen, waarmee het punt in veilige haven werd gebracht. Door zijn sterke optreden werd Jordan na de wedstrijd door de supporters uitgeroepen tot Man of the Match in het officieel geopende vernieuwde clubhuis.
Conclusie: hard geknokt voor een punt tegen een goed georganiseerde tegenstander.
Volgende week treft RKDVC buurman Baardwijk op het eigen sportpark in Drunen. Dit belooft op voorhand een interessante derby te worden.

Opstelling RKDVC:             Jordan Levy, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Steven ten Cate, Rik Lijbers, Rick van Woerkom, Sander van Engelen, Roy Lamers, Tugsad Kali (76 Yori van Delft), Jan Bullens (70 Maurice Adegeest), Jelle Frikkee (60 Ray Kivits)
Scoreverloop:                    37e 0-1 Rens van Lissum
                                             86e 1-1 Rik Lijbers