RKDVC 3
29-09-2019
3 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Met na vorige week een overvolle bank nu een karige bezette,(slechts 3 wissels vanwege 3 bless,3 vak-gangers en 1 coach elders langs t veld)stond voor t 3e de 2e comp-wedstrijd geprogrammeerd.Tevens 'n mooie , de derby, uit tegen streekgenoot DESK 3. Op n lekker besproeid veld waren het de Ketsheuvulse die vrijwel direct het initiatief namen, met enkele zeer grote mogelijkheden om de score te openen. Maar mede door weer goed keeperswerk van onze Tim behielden wij de 0. Bij zo ongeveer onze 1ste redelijke aanval kon de DESK-verdediging deze alleen maar stoppen door een overtreding. Uit deze, door De Ritz lekker indraaiende vrije trap wist onze Vreker, de slecht verwerkte bal van de D-goalie over de doellijn te tikken 0-1. Ondanks deze voorsprong was het toch D dat verder het betere veldspel
op de steeds meer besproeide grasmat legde. In de 16e min. kreeg Heeffi via 'n stuit de bal ongelukkig tegen z'n onderarm en ging de bal onder licht protest op de stip.
De pingel was 'n kansloze missie voor Timmy. In t vervolg van de 1ste helft had D. wel meer balbezit en de betere mogelijkheden om te scoren dan DVC, echter als van onze kant de counters wat zorgvuldiger uitgevoerd waren had er ook voor ons meer ingezeten, zeker in ogenschouw nemend dat bij de gastheren 'n veldspeler de geblesseerde keep had vervangen. Kort voor rust wist de spelverdeler van D. via weer 'n prima steekpass de rechtsbuiten achter de rug van Rob weg te sturen, uit zijn voorzet werd de voor DESK verdiende 2-1 binnengelopen.
In de rust 1 wissel bij DVC 3,Norbert verving Stef(knie). Even leek het iets beter
" te staan" bij ons, maar de 1ste 15 min na rust was het alleen maar tegenhouden voor ons. Met Stijn voor de "ongelukkig" spelende Tom, was het toch weer t 3e van DVC die t eerst(60e min) wist te scoren, Rikki, die zich de 2e helft herstelde van 'n matige 1ste, wist via n prima pass achter de D-defensie Dennis vrij te spelen en die wist, ondanks zijn kapotte veter, de 2-2 binnen te schuiven. Vanaf dat moment werd het een "open" wedstrijd met kansen over en weer waarbij Dennis 5 minuutjes na zijn gelijkmaker ditmaal Niek een niet te missen kans bood en die wist daar wel weer raad mee 2-3(3x in 3w). Uit 'n door ons onnodig weggeven corner wist de linksachter van D. de bal fraai in de verre bovenhoek te krullen 3-3. In de slotfase van deze enerverende wedstrijd was het accu-tje bij de meeste DESSERS ver leeg waarvan DVC nog 1x wist te profiteren. Uit n vaak getraind moment(inspelen-kaatsen-doorbewegen+passen) werd Dennis via, Norbert-Rik-Norbert weer lekker 1op1 met de gezet met als resultaat de 3-4 en koploper!! Toppie manne, vlgde week de topper