RKDVC 11
29-09-2019
0 - 5

Scheidsrechter:   J.H.M. (Ralf) Denissen
Na een goede seizoensopening vorige week stond vandaag Jong Brabant uit te wachten. Jong Brabant incasseerde vorige week een nederlaag tegen ODC, dus de krachtsverhoudingen zouden vandaag getest worden. Om 9 uur werd er verzameld om af te reizen naar Berkel-Enschot. Redelijk onbekende club voor 11. Het leidersduo Mark en Pieter begonnen met een sterke opstelling. DVC begon redelijk aan de wedstrijd. Jong Brabant moest even wennen aan de speelstijl van de Drunense jongens en heren. Maar al snel nam Jong Brabant het heft in handen. Enkele doelpogingen werden feilloos gepareerd door de sluitpost Peter-Paul. Na 2 weekjes vakantie stond hij met gebruind torso weer te shinen onder de lat. Na een minuut of 20 brak Thijs Lammers door de verdediging en forceerde een penalty. Oud-gediende Eddy van de Bosch wrikte zich door de menigte spelers die de penalty wilde nemen. “Ik neem hier godverdomme de penalty’s bij afwezigheid van Rick,” vloekte hij de jonge garde weg. Hij nam de aanloop en schoot keurig binnen. 0-1. DVC bleef aandringen, maar net als voorgaande weken was het Joep die van dichtbij het vangnet wist te raken. Ook Tim Bolletje-Bolletje Mulders had zijn gedachte al bij het krokante broodje bal, want ook zijn inzet belandde in het vangnet. Vlak voor rust kwam er 0-2 op het scorebord. Wie anders eigenlijk dan Thijs Lammers nam deze voor zijn rekening. Geert gaf een diepe bal vanaf het middenveld. Thijs slalomde 4 man uit en schoot beheerst binnen. Na de thee moest er meer druk vooruit komen vond De Rooij. En De Rooij had zijn mannen op scherp. Pieter van de Hoogt coachte Matthijs goed en die gaf de bal keurig af, nadat hij eindelijk zijn tegenstander had gepoort. De bal belandde voor de voeten van Thijs die snoeihard in de kruising schoot. 0-3. Een goede 20 minuten later rushte Geert op. Zijn steekpass op Tim Bolletje-Bolletje Mulders was zo scherp dat Tim even aan de bak moest. Tandje erbij, maatje 52 tegen de bal, net op tijd. Hij zette de keeper op het verkeerde been en kon zo eenvoudig binnentikken. Prima 0-4. Jong Brabant had het gehad. Ze lieten DVC komen. Enkele minuten voor tijd werd er wederom een penalty gegeven door de goed leidende scheidsrechter. Ditmaal was het aan de jongens onder de 20. Joep Buitenhek, die al zo vaak vanaf een meter of 5 had gemist, ging achter de bal staan. “Een eindje verder moet het toch wel lukken,” moet hij gedacht hebben. Hij nam de penalty zoals je een pingel moet nemen. Hard en hoog in het dak. Keeper kansloos. DVC met 3 punten naar Drunen.