Hete kroketten bezorgen Acht gemakkelijke derby

RKDVC 8
Nieuwkuijk 3
29-09-2019
8 - 1

Scheidsrechter:   J.J.M. (Johan) Verhoeven
Na een week waarin we vrij waren mochten de mannen weer opdraven. Dit keer gelukkig wel gewoon op een normaal tijdstip. Ook al was het tijdstip niet godvers vroeg, toch kregen 2 personen het voor elkaar om te laat te komen. De eerste is geen onbekende voor ‘te-laat-meters’ en tevens sponsor van de boetepot: Jules. De tweede die te laat kwam vandaag was Stan Liefting. Omdat de vrienden van 6 maar weinig spelers tot hun beschikking hadden moesten er een paar daar meedoen. De keuze viel uiteraard al snel op Stan en Jules, zij kregen daarnaast gezelschap van Wesley. Een afwezige deze wedstrijd was Joske. Hij had gisteren een fiesta in de Brabanthallen en was niet in de mogelijkheid om te keepen hierdoor. Andere spelers die ditzelfde feestje hebben meegevierd met Joske waren er wel. Zou het wellicht met zijn motivatiespier te maken hebben dat hij er niet was? Wij tasten in het duister. Door dit feit moest er dus iemand anders op goal; vandaag werd dat Roel. De teamgenoten die zaterdag niet naar het stampfeestje van Joske waren geweest hadden op de verjaardag van Rob de hele avond JanJan gespeeld, een zeer kostelijk zuipspel. Mocht u benieuwd zijn hoe dit spel in zijn werk gaat kunt u om uitleg vragen bij de KoningJan: John Bokjan. Door al deze feestelijkheden op de zaterdag zat de stemming er bij velen dan ook al in voordat de wedstrijd begon.

Enfin, wedstrijd. Want er werd natuurlijk ook gewoon gevoetbald op deze grauwe, met regen overladen zondag. Vandaag in onwijs lelijke shirts in de kleur pisgeel aangezien streekgenoot Nieuwkuijk 3 uiteraard ook als blauwe leeuwen over de velden paradeert. De wedstrijd begon eigenlijk zonder zorgen voor voormalig Twelf. Na 6 minuten werd de score al geopend door Wessel. Hij raakte, uit een eigenlijk vrij matige corner van Rob, de bal halvebak. Dit bleek echter voldoende om de grabbelende Kuijkse keeper te passeren. Nog geen 2 minuten later stond de tweede Drunense treffer ook al op het denkbeeldige scorebord. Na een loepzuivere voorzet van Bokjan stond de keeper van NK3 deze keer wél op te letten en greep hij de bal uit de lucht. Deze bal bleek echter net uit het vet te komen en was dus blijkbaar nog loeiheet. Keepertje liet de bal uit z’n handen vallen en Rollie maakte hier vervolgens dankbaar gebruik van. 2-0. Alles wees erop dat dit een gemakkelijke middag ging worden voor 8. En dat bleek ook zo te zijn, nog voor rust liepen de matadoren uit tot 6-0. De overige 4 doelpunten werden gemaakt door Poel (3x) en Wessel op aangeven van Rob, Wessel en Rolf. De 5-0 (goal van Wessel na breed leggen van Rolf) wekte wat irritatie op bij vice-captain Bart aangezien Rolf de bal wel op Wessel aflegde en een paar wedstrijden terug dit niet bij Bart deed. Wij kunnen BdB hier enkel gelijk in geven. Ook de 6-0 zorgt voor consternatie bij sommigen. Rob is er namelijk van overtuigd, en de rest eigenlijk ook wel, dat hij een assist leverde aan Poel. WP, de man van de lijstjes, vond van niet en heeft deze assist dus ook niet officieel genoteerd. Via deze weg willen wij Rob dus toch nog feliciteren met zijn assist. Ohja, bijna vergeten zeg; in de eerste helft had invalkeeper Günthie nog rood moeten hebben. Hij werd gelukkig gespaard door de scheidsrechter.

Rust. Eigenlijk weinig te zeggen. Lauwe thee en loze woorden van WP zoals vanouds. Wel hebben we in de rust ‘afscheid’ genomen van Tom V. Hij ging de tweede helft bij 6 ballen omdat Wesley daar geblesseerd was geraakt. Ten slotte was het enige doel voor de tweede helft nog om ‘de 0’ te houden.

De tweede helft had een ander spelbeeld dan de eerste. De mannen uit Nieuwkuijk hadden namelijk wel in de gaten dat ze deze wedstrijd niet meer gingen winnen en stapte over op de José Mourinho tactiek. Het enige wat ze nog deden was de bus parkeren en hopen op een opportunistische aanval met lange ballen. Dit resulteerde wel in een paar kansjes voor de bezoekers. Toch bleef 8 beter maar echt hele grote kansen werden niet meer gecreëerd. Uiteindelijk belandde één van de speldenprikjes van Nieuwkuijk toch tegen de touwen. Dit deerde de mannen niet aangezien er hierna gewoon weer 2 bij geprikt werden. Ditmaal door Buijs en Kjell, tweemaal op aangeven van Poel. 10 minuten voor tijd vonden Nieuwkuijk en de scheids het wel welletjes en werd er afgefloten. 8-1 dus uiteindelijk.

Al met al een prima pot zonder al te veel moeilijkheden. Volgende week mogen we weer voor dag en douw op pad richting Boxtel. Wilt u 21 brakke koppies bij elkaar zien staan? Kom dan zondag 6 oktober om 09:00 uur kijken in de (fonkelnieuwe) kantine van ons aller RKDVC.

Man van de Pot: Tim Poel. Met 3 goals en 2 assists was dit een inkoppertje. Poel heeft een goede pot gespeeld en was ook nog eens bijzonder productief. Een zeer terechte MVDP (niet te verwarren met Mathieu van der Poel).

Ben of the Match: Stan Liefting. De Lieft had zich rijkelijk verslapen vandaag. Hierdoor trakteerde hij zichzelf op een plek buiten de selectie én een boetemeter. De reden dat er voor Stan als BOTM is gekozen en niet voor Jules is het feit dat Jules zijn boete al netjes heeft ingelost en Stan dit vooralsnog vertikt.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven