JO13-1 pakt eerste zege bij Kozakken Boys

RKDVC JO13-1
05-10-2019
3 - 5

Scheidsrechter:   J. (Johan) Tas
Deel 2 van de trilogie tegen verschillende Boys liet ons vandaag neerstrijken in het Werkendamse om de strijd aan te binden tegen de plaatselijke trots: Kozakken Boys JO13-1.
De start van de wedstrijd was veelbelovend. Zoals afgesproken werd de tegenstander meteen onder druk gezet en dit leidde al in de 2e minuut tot een kans die we eigenlijk hadden moeten verzilveren. Helaas ontbrak de scherpte die vervolgens wel te vinden was in de counter van de thuisploeg. In plaats van een voorsprong keken we in diezelfde minuut alweer tegen een achterstand aan. DVC liet het er echter niet bij zitten en ging door met druk zetten op de tegenstander. In de 11e minuut leverde dat via een knap doelpunt van Thomas de verdiende gelijkmaker op. DVC bleef hard werken en liet blij vlagen ook goed combinatievoetbal zien. In de 18e minuut was het Yanto die weifelend uitverdedigen bij de Boys goed afstrafte. De wedstrijd was in die periode helemaal in handen van DVC. Kozakken Boys bediende zich eigenlijk alleen van de lange bal, maar onze verdedigers Batu, Milan, Tobias en Niels konden de snelle rechtsbuiten steeds van groter gevaar afhouden. Het mooiste doelpunt in de eerste helft kwam in de 21 minuut op naam van Feyo. Een goede assist van Yanto rondde hij koelbloedig af waardoor DVC met een geruststellende voorsprong de rust in ging.
Na rust wijzigde er niet veel in het spelbeeld. Kozakken Boys hanteerde nog steeds de lange bal en DVC probeerde voetballend de oplossing te zoeken. Met enige regelmaat ging dat goed, maar nog te vaak werd gekozen voor ''postbodevoetbal'' door met de bal al dribbelend meters te maken. Het gevolg was uiteraard dat je dan ook meer dan gemiddeld moet incasseren en een paar DVC-ers lieten blijken daar wat moeite mee te hebben. Was het mooiste doelpunt in de eerste helft voor Feyo, in de tweede helft liet Malou zien dat het nog fraaier kan. Na een assist van Sem krulde Malou de bal vanaf links in de verre hoek en liet de keeper daarbij kansloos. Een eigen doelpunt van Kozakken Boys in de 49e minuut gooide de wedstrijd in het slot. Jammer dat DVC daarna de teugels zo ver liet vieren dat de Boys nog 2 keer wisten te scoren. In ieder geval gingen er na afloop van deze wedstrijd 3 punten mee in de tas naar Drunen. Na de herfstvakantie en een bekerintermezzo in Vught vervolgen we daarna de competitie met een uitwedstrijd tegen de witte jongens uit Waspik.