SV Venray JO19-1
05-10-2019
3 - 4

Scheidsrechter:   C.G.J.M. (John) van der Heijden
Na een succesvolle week voor het Nederlandse voetbal waarin Ajax de baas was in Valencia, PSV te sterk was voor Rosenborg, Feyenoord won van FC Porto en AZ stand hield tegen Manchester United. Ook wij wilden meedelen in dit succes door Venray thuis te verslaan. Eerst moesten we op de teamfoto en daarna werden de ouders en alle andere aanwezigen getrakteerd op een kopje koffie en een stuk zelfgebakken cake door Angelique. Hierna konden ook zij onze wedstrijd aanschouwen. Over de eerste helft kunnen we kort maar krachtig zijn: schandalig. 0-3 achter en zelf niks gecreëerd. In de rust heerste er dan ook geen feeststemming. Maar we gingen anders de tweede helft in, om het tij nog te keren. Na 50 seconden hing de 0-4 echter al, na een penalty. Alle ideeën leken dus al de prullenbak in te kunnen. Op de een of andere manier leefden we op. Dit gebeurde nadat Robbin de 1-4 maakte in de 60e minuut. Hij schoot hem trouwens deftig binnen. Het geloof op een resultaat groeide helemaal toen Robbin zijn en DVC's tweede scoorde uit een vrije trap, 5 minuten later: 4-2. De enorm kromme rug was weer iets rechter maar we wilden meer. We gingen er vol voor en knokten voor elke meter. Soms letterlijk. Het lukte ons een aantal keer om gevaarlijk te worden maar de aansluitingstreffer bleef uit. Naarmate de tijd vorderde ebde het geloof langzaamaan weg. Wel werd diep in blessuretijd de 3-4 nog gemaakt door Rody. Hij zat er zo doorheen dat hij niks anders meer kon dan schieten, zei hij later. Dit was ook de laatste trap tegen de bal want de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens erg goed onder controle had, liet niet meer aftrappen en floot meteen af. Na de wedstrijd werd er wat nagepraat en gedronken in de kantine waarna sommigen gezellig wat gingen eten (en drinken) bij De Klinkert. Daarna nog een lekker biertje gepakt bij Jos van Sluisveld waarna iedereen zijn eigen weg ging. Een geslaagde papa-mama-liefjes-dag. Jammer van het resultaat boys, maar op de manier van de tweede helft gaan we nog een leuk seizoen tegemoet. Om te beginnen maar eens 3 punten weghalen in Nuenen, succes!

Opstelling:
Remco, Bram D, Tom (Pim S/86), Tomas, Sam V, Ricardo, Menno (Sam E/45), Bart, Tijmen (Rody/45), Jasper (Pascal/64), Robbin

Remco steeds beter leert meevoetballen?
Pim S eerst 30 minuten bij de JO19-2 speelde?
Pascal de bal van de lijn haalde?
Bram D zijn bril verloor?
Bram H zijn ouders niet aanwezig konden zijn?
Ricardo ook niet zo lekker speelde als normaal?
Tomas vrijdagavond alle vrije trappen binnen schoot?
Liam ziek en dus afwezig was?
Rody zo'n zin had om te voetballen dat hij vrijdagavond geen bier op had?
Sam V af en toe niet wist of we blauwe of rode shirts aanhadden?
Willem nog geblesseerd is?
Menno voortaan Materazzi heet met zijn achternaam?
Jasper het wereldrecord 'diep weggestuurd worden' op zijn naam schreef?
Tijmen niks heeft gefixt vrijdagavond?
Bart dicht tegen een rode kaart aan zat?
Robbin een mooi weer voetballer lijkt want de tweede helft was het warmer dan de eerste?
Sam E het spelregelbewijs niet geregeld krijgt?