Baardwijk 1
06-10-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   J.J.F. (Jac) Burgel
Op een regenachtige zondag stond de eerste streekderby voor RKDVC op het programma. De buren van Baardwijk waren naar Drunen gekomen om de kleine voorsprong die ze op RKDVC hadden te behouden. Vooraf waren de sponsoren van Baardwijk uitgenodigd bij RKDVC om samen met de businessclub van RKDVC deze streekderby te aanschouwen. De coach van Baardwijk zei vooraf tevreden te zijn met een punt terwijl de coach van RKDVC voor de overwinning wilde gaan. Al na 6 minuten leek deze voorspelling de goede kant op te vallen maar de keeper van Baardwijk redde keurig op een inzet van Maurice Adegeest. Na 4 minuten tikte hij een inzet van Rick van Woerkom keurig uit de kruising en na wederom 4 minuten redde hij wederom fantastisch op een inzet van Bas Verhoeven. Hierna volgde een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde waarbij RKDVC wel de bovenliggende ploeg was. Het duurde tot de 37e minuut waarin en kopbal van Nick van de Laar net naast gekopt werd. Net voor rust werd Maurice Adegeest vastgehouden door een Baardwijk speler die er met geel goed vanaf kwam.
De tweede helft begon Baardwijk beter aan de wedstrijd. Het resulteerde niet in grote kansen maar het werd voor RKDVC lastiger om kansen te creëren. Thomas Fitters kwam in het veld voor Ray Kivits en kort hierna opende Tugsad Kali de 1-0 score voor RKDVC. Hierna zette RKDVC aan om de 2-0 te realiseren maar Baardwijk hield goed stand. Bauke Bakkers kwam in het veld voor Roy Lamers om de 1-0 voorsprong te behouden. Net voor tijd kreeg Baardwijk een corner die via een speler van RKDVC bij Rob van Ravenstein die geen seconde aarzelde en de 1-1 binnen schoot. RKDVC probeerde nog de winnende treffer te maken maar de tijd bleek helaas te kort. Hierdoor pakte Baardwijk het vooraf voorspelde punt waardoor ze boven RKDVC in de ranglijst blijven. Na de wedstrijd werd dit dan ook uitbundig gevierd tijdens het oktoberfest in de kantine van RKDVC waar later ook nog spelers van RWB aanschoven. Op deze manier werd de middag van deze streekderby toch nog in stijl afgesloten.
Opstelling:             Jordan Levy, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Nick van de Laar, Roy Lamers (Bauke Bakkers 78ste), Maurice Adegeest, Ray Kivits (Thomas Fitters 60ste), Rick van Woerkom, Rik Lijbers, Sander van Engelen, Tugsad Kali
Scoreverloop:         1 - 0 Tugsad Kali 67ste minuut
                                    1 - 1 Rob van Ravenstein 85ste minuut