RKDVC JO10-4 verliest na lange tijd weer een keer een wedstrijd

RKDVC JO10-4
Haarsteeg JO10-2
12-10-2019
4-8

Haarsteeg JO10-2 was vandaag de tegenstander. Het was de 2e wedstrijd in de 3e klasse. Na een eenvoudige overwinning vorige week, verwachtte we vandaag meer tegenstand.
Na de warming-up en het gebruikelijk praatje begonnen we aan de wedstrijd. Het was meteen duidelijk dat beide teams niet wilde verliezen. Het begin was dan ook wat aftastend. Langzaam kwam de wedstrijd meer op gang en het spel van beide teams werd beter. Het was Roel die na een goede aanval van RKDVC de 1-0 binnen schoot. Haarsteeg werd wat sterker en ging meer aanvallen. 2 pogingen van een behoorlijke afstand leverde 2 doelpunten op. We sloten met een 1-2 achterstand het eerste kwart af. De time-out kwam op het goede moment. Hierdoor hadden we even tijd om de boel op scherp te zetten. Dit pakte meteen goed uit, het was Marley die na een goede aanval de 2-2 binnen wist te schieten. Er zat veel strijd in het spel van RKDVC. Aiden wist met een paar goede reddingen zijn doel verder schoon te houden. Tygo won zowat al zijn duels achterin en op het middenveld. Ook Sepp en Hidde wisten bijna alle aanvallen van Haarsteeg onschadelijk te maken. Het was Tim op het middenveld die zich met regelmaat door de Haarsteegse verdediging wist werken. Lotte, Marley en Roel werkte hard om het de verdedigers en keeper van Haarsteeg lastig te maken. Dit. Leverde een aantal kansjes op die helaas niet werden benut. Met een 2-2 gelijkspel gingen we rusten.
Na een aantal aanwijzingen, gingen we de 2e helft verder zoals we de 1e helft geëindigd waren. We voetbalden sterk en het was een mooie pot om naar te kijken. Het spel ging goed op en neer en er kwamen voor beide teams de nodige kansjes. Dit leverderde voor beide teams nog 2 doelpunten op. Voor RKDVC was het 2 keer Tim. Tim soleerde door de verdediging en wist bal goed binnen te schieten.
Het derde kwart werd afgesloten met een 4-4 tussenstand. Met een goed gevoel gingen we het laatste kwart in. Het spel ging op en neer. Het was echter Haarsteeg dat de 4-5 maakte. Dit kwam als een mokerslag binnen bij RKDVC. RKDVC was juist op zoek naar een doelpunt. Kort daarna werd het ook nog 4-6. Doordat RKDVC op zoek ging naar de aansluitingstreffer, kreeg Haarsteeg meer kansen. Helaas lukte het RKDVC niet om te scoren ondanks dat ze een aantal keren dichtbij waren. Haarsteeg wist de ruimte goed te benutten die ontstond, zij scoorde dan ook nog de 4-7 en 4-8.
4-8 is een vertekende uitslag, er had ook een gelijkspel en lang een overwinning in gezeten.
De penalty’s werden met 5-2 gewonnen.

Het was voor de meeste spelers een teleurstelling om weer een keer te verliezen. Wat natuurlijk niet erg is en alleen maar de winnaarsmentaliteit laat zien. Verliezen hoort er ook bij. Jullie leiders hebben hier in alle jaren dat ze voetballen ook de nodige ervaring in opgedaan :-).
We kunnen erg trots zijn op deze wedstrijd en wat we hebben laten zien. Het was leuk om naar te kijken. Het publiek, dat weer in grote getale aanwezig was, heeft zeker weer genoten van deze wedstrijd.

Komende week is het vakantie. Er wordt maandag en woensdag gewoon getraind. Volgende week zaterdag zijn we wel vrij. De week daarna spelen we om 08:30u uit bij OJC Rosmalen, we vertrekken dan om 07:30u bij RKDVC.

Fijn weekend, fijne vakantie en tot snel!