RKDVC JO19-1
12-10-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   B. (Bas) van Rijen
In en tegen Nuenen moesten we aantreden voor de 4e wedstrijd in deze competitie. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark 'Oude Landen' in een historische week wat internationaal voetbal betreft, Andorra won weer eens een EK-kwalificatiewedstrijd. Dit deed men thuis tegen respectievelijk Moldavië. Onze tegenstander van vandaag wis in de eerste 3 wedstrijden 7 punten te pakken door te winnen van Achilles en AZSV, ze speelden gelijk tegen Geldrop, waar wij overigens de volgende wedstrijd tegen spelen. We begonnen goed aan de wedstrijd. In de 1e minuut was er al meteen een mogelijkheid voor Robbin omdat hij de opbouw achterin bij Nuenen, verstoorde. Het werd jammer genoeg geen doelpunt. De communicatie onderlig was niet geweldig. Tomas bijvoorbeeld, kopte een voorzet terug op Remco terwijl hij daar niet op rekende, gelukkig ging de bal naast. Bij de daaropvolgende corner werd er wederom niet lekker gecommuniceerd in de 16 waardoor Nuenen een behoorlijke kans kreeg, maar de inzet ging over. Hier schrok het team zelf van en organiseerden alles even opnieuw. De communicatie ging vanaf nu een stuk beter. We speelden vrij compact, lieten de tegenstander aan de bal en probeerden er snel uit te komen zodra de bal werd veroverd. Pas in de 19de minuut kon Nuenen er voor het eerst doorheen komen. Een goede aanval over rechts werd vervolgd door een prima voorzet. De nummer 6 van Nuenen schrok zelf denken wij, van hoe vogelvrij hij stond en kopte de bal naast. 5 minuten later probeerden ze het weer, op diezelfde manier. De spits raakte de bal echter niet. De paal wel, hij kon niet verder en moest dus gewisseld worden. Het gevaarlijkste moment van de 1e helft kwam van ons. Een afgeslagen aanval van ons leidde de counter van Nuenen in. Hier dacht Tomas anders over en onderschepte de bal. Hij dacht niet na en schoot vanaf ongeveer 20 meter. Het schot was erg hard maar ging rakelings naast. De ruststand was 0-0 en de kansverhouding was gelijk. De tweede helft begon waar hij eindigde: Nuenen die de aanval zocht maar eigenlijk niet kon vinden. Wel vonden ze, uit een mislukte voorzet, de tweede paal. In de rebound was de verdediging maar ook de keeper, kansloos: 1-0 in de 53ste minuut door een 'lucky'. Even was RKDVC het kwijt en er was geen organisatie. De 2-0 hing al in de 58ste minuut. Wederom door een 'lucky'. Het afstandsschot werd aangeraakt waardoor Remco kansloos was. We probeerden zo snel mogelijk de aanval te zoeken om de aansluitingstreffer te maken. Dit deden we dan ook met een vlotte aanval. Nuenen kon de bal half wegwerken en plotseling kreeg Sam E de bal in de voeten op ongeveer de penaltystip. De dichtstbijzijnde tegenstander was 2 meter van hem vandaan. Hij schoot maar de keeper hield zijn doel knap schoon. Er werd nu erg goed gevoetbald. Ook qua communicatie achterin was het perfect. We hoorden onder andere Tom en Pascal een aantal keer goed coachen langs de lijn. In de 72ste minuut probeerde Tijmen het, maar hij miste de scherpte. In de 78ste minuut maakte Robbin een erg knappe actie waardoor hij zijn tegenstander het bos in stuurde. Daarna had hij ook nog eens een prima voorzet in huis. Niemand kon echter inkoppen. Maar de keeper kon de bal ook niet klemvast pakken waardoor de bal kon worden binnen getikt door de mee opgekomen Bram D. Nuenen voelde de bui al hangen en stuurde alles naar achter, om de voorsprong te verdedigen. Robbin probeerde het nog met een gevaarlijk schot, maar schoot naast. Jammer mannen, het geluk was niet met ons. Het kan niet anders of wij gaan nog behoorlijk wat punten halen op deze manier! Volgende week zijn we vrij en daarna mogen we op zoek naar de eerste 3 punten, tegen Geldrop. Succes!