RKDVC 3
13-10-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   R. (Robin) Marijnissen
Op deze mooie zondagochtend moest worden aangetreden tegen hekkensluiter Madese Boys 2. RKDVC ging fel van start en kreeg de eerste 15 minuten al vier goede kansen maar de grensrechter van de thuisploeg van de thuisploeg was met andere bedoelingen naar het sportpark gekomen. Hij wilde koste wat kost de nul houden voor zijn ploeg. Keer op keer vlagde hij ee aanval van DVC af. Ook toen uit een van die aanvallen werd gescoord ging de vlag gretig omhoog terwijl vriend en vijand daar de twijfels bij hadden. Toch was het in de 15e minuut raak. Dennis scoorde door goed doorgaan op een pas van Timo. 0-1. Ook de later BUD King of the Match Wouter was dicht bij een doelpunt maar je raad het al, ook nu was de grensrechter spelbreker. Het tweede gedeelte van de eerste helft ging verder gelijk op zonder al te veel spektakel. Al was het wel dat door gestuntel in de Drunense defensie de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen maar gelukkig voor RKDVC belandde de bal op de paal. De tweede helft was van een bedenkelijk niveau aan Drunense zijde. Madese Boys profiteerde optimaal van de onoplettendheid van de gasten. Zij wisten dan ook genadeloos de fouten af te straffen en uiteindelijk met 3-1 de pot naar zich toe te trekken. Alhoewel het eerste doelpunt verdacht veel op buitenspel leek en de Drunense grensrechter ook netjes daarvoor vlagde, vond de scheidsrechter het deze keer niet nodig het advies van zijn assistent op te volgen. 1-1. Erg vreemd en inconsequent van de beste man die verder een goede wedstrijd floot. Een minuut later werd het zelfs 2-1 toen de helft van de Drunense defensie stond te slapen bij een snel genomen vrije trap. De Madese spits lette wel op en faalde niet oog in oog met de keeper. Alles werd nog uit de kast gehaald en extra aanvallers werden ingezet en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. RKDVC was echter deze keer niet bij machte om nog iets te forceren. Uit een van de tegenaanvallen wist Made zelfs nog te scoren zodat de uitslag 3-1 werd. Een uiteindelijk verdiende overwinning voor de thuisploeg.