JO13-1 boekt bekeroverwinning bij Zwaluw VFC

Zwaluw VFC JO13-3
RKDVC JO13-1
19-10-2019
1 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Aan het eind van de herfstvakantie mocht de JO13-1 verder bekeren in een uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC. Zwaluw trad aan met een elftal van onder 12 dat al in het eerste jaar klaargestoomd wordt voor het voetbal op een groot veld. Een filosofie waar we als DVC misschien ook eens over na moeten denken!
Het begin van de wedstrijd was voor DVC. Al in de 3e minuut liet Thomas op rechts zijn hielen zien aan zijn directe tegenstander en de assist van Rens werd netjes tegen het netje gejaagd. DVC bleef daarna de sterkere ploeg en liet bij vlagen zien dat er aardig wat voetbal in het team zit. Het benutten van de kansen liet helaas te wensen over waardoor Zwaluw in de wedstrijd kon blijven. Feyo moest met een blessure helaas het veld verlaten in de 20e minuut, maar na wat omzettingen en Niels als zijn vervanger bleef DVC druk houden op het doel van Zwaluw. Vlak voor rust betaalde dit zich uit via een 2e treffer die op naam van Rens kwam. De voorzet op rechts was van de sterk spelende Thomas.
In de 2e helft liet DVC al snel de 0-3 aantekenen. Het doelpunt kwam op naam van Thomas en de afgemeten voorzet was van Malou. Helaas liet DVC daarna de teugels te veel vieren. Te veel spelers liepen uit de positie en het gevolg was dat Zwaluw meer ruimte op het middenveld kreeg en dat zorgde ook voor een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van DVC. Meestal wist Rick dat adequaat op te lossen, maar gestuntel op de doellijn betekende toch dat Zwaluw de eer kon redden. Kort daarop maakte Yanto aan alle onzekerheid een eind door een goede pass van Thomas netjes af te ronden. In het laatste kwartier was er sprake van een rommelig spelbeeld waarbij Zwaluw zelfs de overhand wist te krijgen. Gelukkig bleef e.e.a. zonder verdere schade en was de bekerwinst een feit. Volgende week hervatten we de competitie tegen de White Boys. Als we spelen zoals in het eerste kwartier kunnen de punten gewoon in Drunen blijven.
De T.S.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven