THE A TEAM scoort ook buiten onze landsgrenzen

www.rkdvc.nl
CF Almoradí JO19-1
RKDVC JO19-4
16-10-2019
1 - 1

Omdat de dichterlijke vrijheden in het laatste verslag niet door iedereen op waarde werd geschat (of begrepen) hebben voor vandaag een verslag om een ieder als lezer te binden en de boeien.

Op de vierde dag van het pittige trainingskamp in zuid-Spanje zijn de mannen afgereisd naar het plaatje Almoradí.  Hier nemen onze jongens het op tegen de lokale trots: CF Almoradí. Een club met een speciale binding met FC Barcelona.  Hetzelfde knal oranje uit-shirt wordt  gedragen en de materiaalman van FC Barcelona heeft ooit in Almoradí gewoond.  Hij runde daar een tapas restaurant.

Maar voor dat we de wedstrijd nader belichten gaan we inhoudelijk in op het trainingskamp van deze week.
Het thema voor deze week is
“samenwerking bindt en overwint”
een blik op de tussenstand van de A games leert dat teamcaptain van het rosé team; Pieter zijn zaakjes aardig op orde lijkt te hebben. En dat Stan met team groen er nog wat aan zal moeten trekken om nog kans te maken op de hoofdprijs.

Dan nu naar de wedstrijd:
En met deze opstelling werd begonnen:
Onze aanvoerder Goof14 vandaag op doel bij afwezigheid van onze vaste sluitpost Dany Cool. Achterste 4: Luuk, Klaps2.0, Pietertje en Henkie.
2 ervoor: Kratje en Hoemie
Daarvoor 3: Puutje, Anaconda en Hans
Spits: Puppy
Wissels: Rickert en Bonfire
Coaching Op de bank: Statler, El Jefe, Fees geen vlagenisten bij dit duel.

De tactiek voor vandaag stond natuurlijk in het teken van het thema van deze week.
Na de plichtplegingen met het overhandigen het Rkdvc vaantje en een Rkdvc sjaal voor alle spelers van Almoradí konden we vol gas gaan.
Het tempo wat de tegenstander de eerste 15 minuten op de mat legde zorgde er voor dat  de Spanjaarden het spel in deze fase dicteerde. Onze solide verdediging onder leiding van Klaps2.0 gaf echter geen krimp. Er werd geen kans weggegeven. Gaandeweg de wedstrijd kwamen de mannen van het A team in de wedstrijd. En konden we het door de supporters zo geliefde Tikkie-Takka-power spel tot uitvoering brengen. Zelfs het thuis publiek stond op de banken bij het zien van de ene na de andere fabelachtige droomactie. De tegenstander stond er enigszins schaapachtig naar te kijken. Terwijl wij dit wonderschone totaalvoetbal speelde vergaten we om te scoren. Rust 0-0.
In de tweede helft gingen we door waarmee we in de eerste helft waren geëindigd: weergaloos samba voetbal van de bovenste plank. Echter: Alles haalde de gehaaide Spaanse talenten uit de kast om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Duikel partijen, intimidatie, scheids beïnvloeden.  Echte Zuid-Europeaanse taferelen waar we naar op zoek waren om onze mannen nóg beter te maken.
Toen ging het toch mis....
Één misstap van het beste paard van stal.  Op een toevals lange bal van de rechtsback van Almoradí  steigerde onze linksback en de bal lag achter Goof.  1-0

Nu ging alles op alles om toch nog een resultaat neer te zetten in deze uitwedstrijd.
Verdediger eraf.  Een spit erbij. Effect:
Kans op kans op kans op kans.
Puppy, maar ook anaconda miste dotten van kansen.
Onze eigen Hans Klok had voor het grootse deel van de wedstrijd een verdwijn truc opgevoerd, maar toverde er in de laatste minuut alsnog een wonderbaarlijke actie uit zijn hoge hoed. 1-1.
En de toch nog broodnodige en terechte uitgoal kwam daarmee op het scorebord te staan.  
De return over twee weken zal een formaliteit zijn. En wordt derhalve telefonisch  afgehandeld.

En nu Benidorm in. Wellicht dat we daar meer kunnen scoren.

Groet,
Waldorf
26-10-2019

RKDVC JO19-4 in Benidorm

www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
www.rkdvc.nl
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven