Nemelaer 7
27-10-2019
6 - 1

Scheidsrechter:   R (Rick) Berenschot
Op grasveld 4 werd de redelijk onbekende tegenstander ontvangen. Nemelaer 7 had 3 punten uit 2 wedstrijden. Op papier dus moeilijk in te schatten. Het ging gelijk op in de eerste paar minuten. Beide teams speelde wat rond en probeerden op te bouwen. Bij DVC werd veelvuldig de linker flank gezocht. Echte kansen kreeg DVC niet in het eerste kwartier. Nemelaer kreeg niet echt een kans, maar de middenvelder pakte een afgeslagen bal op en deze werd in de verre hoek geschoten. 0-1. DVC liet zich niet van de wijs brengen en ging gewoon door met voetballen. Enkele corners leverde niets op. Een paar goede voorzetten van Niels evenmin. Pas na wat goed rondspelen rond de 16 werd het 1-1. Tim “Bolletje-Draai-Draai-Bolletje” schoof een bal uit de draai in de verre hoek. Dit wordt zo’n beetje een handelsmerk van de spits. De 1-1 gaf de DVC-er weer wat frisse moed. Een goede aanval leidde in eerste instantie tot niets. Maar ware het niet dat Ruud Walravens de bal half hoog op doel schoot van buiten de 16. De keeper kon de bal uit het netje vissen. 2-1. Rust en weer door. In de tweede helft kwam Thijs-Erik binnen de lijnen. Dit zorgt altijd voor wat extra vuur in het spel van DVC. Binnen 10 minuten had Thijs er een in het netje liggen. Een op een met de keeper en keurig binnengeschoten. Niet snel daarna legde hij de bal af op de meegelopen Gijs. Alle hoeken voor het uitkiezen, maar hij besloot de bal tegen de handen van de keeper te schieten. De rebound belandde over het vangnet. Dat wordt dus niet meer afgeven op Gijs binnen de 16. Dat moet Kars ook gedacht hebben. Hij werd vanaf links aangespeeld door Kevin Kiefmeijer. Van buiten de 16 startte hij zijn solo, passeerde een man of 12 en schoot beheerst de 4-1 binnen. Gijs kreeg nog 2 kansen die hij om zeep hielp. Ook Pieter was dicht bij zijn eerste van het seizoen, maar zag zijn inzet net naast gaan. Het leek erop of de keeper van Nemelaer vleugels kreeg. Hij verrichtte enkele prima reddingen om een grotere nederlaag te voorkomen. Eindelijk was Gijs trefzeker. Thijs kon het blijkbaar niet over zijn hart verkrijgen dat zijn niffo niet scoorde vandaag. Een mooie steekpass werd op waarde geschat door Gijs die 5-1 aantekende. DVC kon de wedstrijd rustig uitvoetballen. Het werd hier en daar wat nonchalanter. Daardoor moest de verdediging een paar keer aanzetten. Maar een tegendoelpunt werd niet meer geïncasseerd. Gijs wist de eindscore op 6-1 te zetten, na een prima assist van Kars. DVC blijft na 5 wedstrijden ongeslagen en heeft 15 punten.