RKDVC boekt zwaar bevochten overwinning bij de Boys

27-10-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   T.N.H. (Teun) Martens
Afgelopen zondag stond de tweede derby op rij op het programma. Vorige week werd Haarsteeg nog verslagen. Desondanks waren de verwachtingen tegen de Boys in Vlijmen getemperd. Immers de Vlijmense Boys waren aan een uiterst sterke reeks bezig.
Vanaf de aftrap werd duidelijk dat beide ploegen er voluit voor gingen. In de eerste minuut was het direct Vlijmen dat gevaarlijk was. Hierna volgden in de tweede en vierde minuut mooie kansen voor RKDVC. In eerste instantie was het Yannick van Zutphen die op aangeven van Tugsad Kali bij de eerste paal kansrijk was. Een verdediger van de thuisploeg kon de bal op de lijn keren. De tweede mogelijkheid kwam weer op naam van Yannick. Opnieuw zag hij de bal, nu door de doelman van Vlijmen, Matthew van Dommelen, op de lijn gekeerd worden. Ook hierna bleven beide ploegen volop op de aanval spelen. Toch zou het tot de 37ste minuut duren voordat er weer gevaarlijke momenten voor het doel zouden afspelen. In die minuut was het Rick van Woerkom die kansrijk kon uithalen. Na een voorzet van Tugsad zag hij zijn inzet op de lijn door de goalie gekeerd worden. In de tegenaanval leken de gastheren succesvol. Nadat Ayoub Bakkali keurig diep werd gestuurd kon hij de Drunense doelman omspelen en legde de bal in het doel. Toch zou deze fraaie aanval niet tot een treffer worden gepromoveerd. Immers op het moment dat Ayoub werd aangespeeld stond hij buitenspel. Vier minuten later zou het scorebord wel gewijzigd worden. In de 42ste minuut speelde Maurice Adegeest de bal keurig diep op Tugsad. De verdediger van Vlijmen kon hem slechts onreglementair stoppen. De strafschop die volgde werd door Bas Verhoeven onberispelijk binnen geschoten, 0-1.
Ook in de tweede helft werden de toeschouwers op hun wenken bediend. Beide teams bleven met de volle 100% inzet strijden. Hierbij zocht Vlijmen nadrukkelijk meer de aanval. Dit leidde in de 52ste minuut tot een kopbal van Ayoub. De bal werd echter dankzij een knappe reflex van de Drunense goalie, Jordan Levi, ternauwernood over het doel getikt. Doordat de Boys volop op de aanval speelde kon RKDVC goed op de counter spelen. Uit een van deze uitbraken kon Thomas Fitters in de 61ste minuut op doel schieten. Zijn inzet ging rakelings over het doel. Dat het spel op en neer golfde bleek 4 minuten later wel toen Vlijmen dankzij een plotseling schot van Nick Pijnenburg dicht bij de gelijkmaker was. Opnieuw bleef Jordan de situatie bekwaam de baas. Nog geen twee minuten later, 67ste minuut, kon RKDVC opnieuw juichen. Nu was het Thomas die zijn schot onhoudbaar in het doel zag verdwijnen, 0-2. Ook hierna gaf de gastheer de moed niet op. In de 81ste minuut leidde dit tot de aansluitingstreffer. Op dat moment kreeg Ayoub in een scrimmage voor het Drunense doel de bal. Zijn inzet was zelfs voor Jordan niet meer te keren, 1-2. De supporters bleven hierna nog relatief lang in spanning. Beide ploegen bleven volop op de aanval spelen. Een de prima leidende scheidsrechter Martens telde maar liefst 8 minuten aan blessuretijd bij. Toch zou er niets meer aan de stand veranderen.
Dankzij deze overwinning heeft RKDVC weer aansluiting gekregen in de tabelstand. Ook voor de Willy Naessens cup heeft RKDVC goede zaken gedaan. Immers de beide eerste wedstrijden hiervoor hebben zij in winst weten om te zetten.
Opstelling:         Jordan Levi; Giel Brandts; Bas Verhoeven (Damian van Bijnen 81ste), Roy Lamers; Yannick van Zutphen; Maurice Adegeest; Rick van Woerkom; Steven ten Cate; Thomas Fitters (Sander van Engelen 88ste); Nick van de Laar; Tugsad Kali (Ramon Kok 83ste).
Scoreverloop:     0 - 1 Bas Verhoeven 42ste min.
                              0 - 2 Thomas Fitters 67ste min.
                              1 - 2 Ayoub Bakkali 81ste min.
Toeschouwers:    250