Bavel 2
27-10-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   H (Henk) van Logten
In een gelijk opgaande strijd tegen Bavel 2 bleef RKDVC 3 opnieuw puntloos. Daar zag het er zeker in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar RKDVC wist in die fase de betere kansen te creëren. Toch was het Bavel dat op voorsprong kon komen. Een verkeerde terugspeelbal in de 13e minuut regelrecht in de voeten van de Bavelse spits zorgde voor het eerste gevaar in de DVC verdediging. Alhoewel hij de bal nog iets te ver voor zich uit speelde bij de aanname was hij toch snel genoeg om eerder bij de bal te zijn dan de keeper. Behendig stiftte hij de bal over de voet van de keeper in de verste hoek. 0-1. Deze stand bleef staan tot de 30e minuut. Dennis werd diep gestuurd door Niek en oog in oog met de keeper schoot hij met links in de korte hoek. 1-1. Een prima doelpunt en zeker ook verdiend want het spel van RKDVC was prima verzorgd en verdiende een doelpunt. Met deze stand ging men de rust in. In de 2 helft was het opnieuw Bavel dat in de 61e minuut op voorsprong kon komen. Een steekpass door het midden zette de spits in kansrijke positie en deze liet het buitenkansje niet liggen 1-2. Opnieuw keek RKDVC tegen een achterstand. De druk op Bavel werd opgevoerd. In de 68e minuut kon Timo uit een prachtig opgezette aanval een voorzet afleveren op het hoofd van Niels. Deze kopte de bal in de hoek, kansloos voor de keeper, waardoor de stand weer gelijk werd. 2-2. Helaas kon deze stand niet lang vastgehouden worden. Opnieuw werd teveel ruimte weggegeven en kort na de gelijkmaker kon Bavel 2-3 scoren. Een tegenvaller die niet meer weggepoetst kon worden ondanks de verwoede pogingen in de slotfase waarbij ook nog even aan een penalty gedacht werd toen een speler van Bavel handsbal maakte in de 16 maar de scheidsrechter dacht er helaas anders over. Een prima wedstrijd met 2 voetballende ploegen maar helaas voor RKDVC gingen de punten mee naar Bavel.