RKDVC JO10-4 wint met name door goede 1e helft met ruime cijfers

RKDVC JO10-4
Zwaluw VFC JO10-6
02-11-2019
8-1

Vandaag stond een thuis wedstrijd tegen Zwaluw VFC JO10-6 op het programma. Na 2 verliespartijen werd het vandaag weer tijd voor een overwinning. Bij het naar buiten gaan voor de warming-up begon het te regenen. Binnen enkele minuten was iedereen doorweekt. Tussen de warming-up en de start van de wedstrijd moesten we nog even snel op de foto.

We waren het er allemaal over eens dat we vorige week niet fel genoeg waren, dus de opdracht voor vandaag was helder. Vanaf de eerste minuut gas erop.
Het was echter Zwaluw VFC dat sterk startte en tot een aantal aanvallen kwam. Snel kantelde de wedstrijd en nam RKDVC de wedstrijd over. Met het aangaan van duels en goed overspelen konden we een aantal goede aanvallen op zetten. Het was Aiden die een aantal keren goed de bal kreeg aan de zijlijn en medespeler in het midden wist te vinden. Een aantal kansjes volgden. Het was Hidde die de score opende, 1-0. We bleven goed voetballen, de verdediging met Tygo Sepp en Hidde stond als een blok. Op het middenveld waren Roel en Tim goed aanspeelbaar en wisten het spel te verleggen naar de voorhoede waar Lotte, Marley en Aiden stonden om de bal voor de goal te krijgen. Het was Felipe in de goal die goed bleef opletten. Hij hoefde niet heel vaak in te grijpen, maar als het wel moest, was hij er snel bij om de aanvallen van Zwaluw VFC onschadelijk te maken.
We bleven na de 1-0 goed voetballen en overspelen, hierdoor ontstonden er diverse kansen. Het was Roel die met een hatrick + 1 de score naar 5-0 wist uit te breiden. Dit was ook de ruststand.
Iedereen was tevreden over het getoonde spel en we wisten dat we dit de tweede helft moesten voortzetten.
Helaas kwam dat er niet helemaal uit. De concentratie was wat weggezakt en we vergaten soms over te spelen. Hierdoor verliep de 2e helft rommelig. Het goede spel van de eerste helft zagen we nog maar weinig terug. De keren dat we wel goed overspeelden waren we meteen gevaarlijk en ontstonden er kansjes. Door een eigen doelpunt van Zwaluw VFC kwamen we op 6-0. Hidde maakte er na een scrimmage voor de goal 7-0 van. Zwaluw VFC maakte wat ongelukkig nog een eigen doelpunt waardoor RKDVC op 8-0 kwam. Zwaluw VFC was in de tweede helft een aantal keren gevaarlijk geweest, maar het was Roel die lang het doel schoon wist te houden. Echter moest hij toch een tegentreffer toestaan waardoor de eindstand 8-1 werd.
Het wisselen liep de tweede helft wat rommelig, waardoor iedereen meer en sneller aan de beurt was dan normaal. Dat krijg je ook als je de routine er bij de leiders uithaalt. Vandaag floot Jeffrey en mocht Niels de wissels en de administratie regelen :-). De leiders vragen zich af of dit een verstandige keuze was.

De penalty’s werden overtuigend gewonnen met 5-3 door RKDVC.

Dik compliment voor iedereen vandaag voor de super goede1e helft en met vlagen 2e helft. Dit was het voetbal dat we graag willen spelen.

Volgende week spelen we om 10:15u uit tegen Nemelaer JO10-2 in Haaren.

Alle supporters weer bedankt voor jullie support ondanks de regen!