JO13-1 boekt overwinning bij RFC

RFC JO13-1
RKDVC JO13-1
02-11-2019
1 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op een kletsnat hoofdveld wat maar ternauwernood de keuring van de terreinbeheerder doorstond, mocht de JO13-1 aantreden tegen de leeftijdgenoten van RFC, de Raamsdonksveerse Football Club. Ontstaan vanuit een fusie in 2017 tussen Veerse Boys en Good Luck.
Meteen vanaf het begin maakte DVC duidelijk dat het hier niet voor minder dan 3 punten kwam. Zoals afgesproken werd RFC meteen op de eigen helft vastgezet en de thuisclub wist zich daar eigenlijk geen raad mee. Het overwicht van DVC resulteerde in mooie kansen maar voorlopig wist de keeper van RFC zijn ''clean sheet'' te behouden. Dit duurde tot ongeveer de 18e minuut toen Yanto door spits Sem op maat werd bediend en de verdiende 0- 1 aan liet tekenen op het niet werkende scorebord. DVC bleef daarna de beter voetballende ploeg. Mooie combinaties werden opgezet en aanval na aanval rolde op het Veerse doel af. Het enige dat DVC te verwijten viel, is dat er wel erg slordig met de kansen werd omgesprongen. Gelukkig wist Malou uit een afgeslagen bal vlak voor rust de 0-2 in het netje te leggen.
In de 2e helft was er sprake van een ongewijzigd spelbeeld. Een goed combinerend DVC dat RFC steeds op eigen helft terug wist te dringen. Een sporadische uitval was telkens een prooi voor de sterk opererende verdedigingslinie van DVC waarin met name Niels en Batu een puike partij voetbal afleverden. Batu mocht daarbij nog de smaak van een treffer proeven. Een vrije trap van grote afstand verdween pardoes in één tijd, zoals de zuiderburen zouden zeggen, in het doel van RFC. DVC zat vanaf dat moment op rozen en kreeg nog diverse kansen om de score behoorlijk uit te breiden. Helaas bleef het bij nog 1 treffer die niet meer dan terecht op naam van Sem kwam. Sem leverde als gelegenheidsspits een goede partij voetbal af en zorgde er steeds voor dat het in de achterhoede van RFC alle hens aan dek was. Een schoonheidsfoutje was het tegendoelpunt van RFC vlak voor tijd.
Zo voetballend hoeft DVC voor geen enkele ploeg in deze competitie onder te doen. Volgende week komt Gudok op bezoek. Hopelijk kunnen we dan weer de 3 punten in eigen huis houden.
De T.S.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven