Ondanks aardig spel toch een behoorlijke nederlaag

RKDVC JO19-1
09-11-2019
4 - 0

Scheidsrechter:   R.A. (Robin) van der Meulen
De puntjes moesten vandaag gepakt worden in Nijmegen, bij Orion. Niet bij het gelijknamige sterrenbeeld, ruimteschip of woontoren in Groningen. We moesten natuurlijk gewoon bij de voetbalclub zijn. Deze JO19-1 heeft tot nu toe 9 punten en wij 0. Het begin van de wedstrijd is goed. Rody zette goed door en komt op een of andere manier langs zijn man en bied Bart de kans maar laatstgenoemde schoot de bal naast. Orion kon er slechts enkele afstandsschoten en een vrije trap randje 16 (met een goede redding van Remco) tegenover stellen. Bij een gevaarlijke aanval wilde Tom de bal afpakken maar raakte de tegenstander in plaats van de bal. Zij verdienden dus een penalty maar gelukkig liet de scheidsrechter het spel doorgaan. In de 25ste minuut leden we balverlies op het middenveld. Bram D kreeg de bal tegen zich aangeschoten in een poging de counter eruit te halen. Een Veltman-situatie. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten. 1-0. We leken de weg na deze goal eventjes kwijt maar pakte het na een aantal minuten weer op. We voetbalden gewoon goed, bij vlagen. We zette een aanval op, die over veel schijven en uiteindelijk naast ging. De kansen werden steeds groter, het kon niet lang meer duren of er viel een goal. Die goal viel in de 41ste minuut, toen een aanvaller van Orion dwars over het middenveld en door de verdediging kon lopen. Zijn schot was laag in de hoek en Remco had geen antwoord. De aansluitingstreffer kon niet voor de rust gemaakt worden. Vol vertrouwen gingen we de 2e helft in om hier minimaal een punt aan over te houden. We creëerden wederom een aantal kansen maar we scoorden niet. In de 61ste minuut werd een overtreding op Tomas niet bestraft en dus leden we balverlies op het middenveld en kon de spits 3-0 op het scorebord zetten. Het geloof in een goed resultaat ebde nu wel een beetje weg bij een aantal. Het grootste gedeelte bleef echter strijden tot het einde. We creëerden nog wat mogelijkheden maar kregen hem er niet in. 5 minuten voor tijd werd de eindstand op het scorebord gezet: 4-0. We gaan met lege handen maar niet met een erg slecht gevoel terug naar Drunen. We wensen Orion nog veel succes in het restant van de competitie. De scheidsrechter van vandaag floot niet zijn beste partij, maar dat zal hij ongetwijfeld te horen hebben gekregen. Jammer boys, op naar volgende week, dan thuis tegen de mannen van AZSV, succes!