Nemelaer JO10-2
RKDVC JO10-4
09-11-2019
12-4

Gisteren stond de wedstrijd tegen Nemelaer JO10-2 op het programma. We waren ruim op tijd in Haaren. Na omgekleed te hebben gingen we het veld op voor de warming-up. Tijdens de warming-up bleek al wel dat we niet heel scherp en geconcentreerd waren. Er werd veel gelachen, maar lekker de bal in elkaars voeten spelen lukte minder goed.
We begonnen met 1 wissel, Roel sloot na een aantal minuten ook aan omdat hij al een wedstrijd gespeeld had met JO10-2.
Het was Nemelaer dat meteen de aanval zocht. RKDVC liet het gebeuren en maakte het de tegenstander niet erg moeilijk. We waren afwachtend en gingen weinig duels aan. Nemelaer kreeg veel kansen, het lukte Lotte in de goal en de verdedigers om veel schoten tegen te houden. Maar helaas was het Nemelaer dat regelmatig wist te scoren. De keren dat RKDVC aan aanvallen toekwam werd het wel gevaarlijk. De aanvallen gingen via de zijkant en werden goed voorgegeven. In de eerste helft wist Nemelaer 8 keer te scoren en was het Roel die voor RKDVC eenmaal wist te scoren. We gingen met een 8-1 stand rusten. Afgesproken om na rust meer strijd te leveren en vaker de aanval te zoeken. Dit pakte het eerste kwart van tweede helft ook goed uit. We wonnen meer duels, zaten korter op de tegenstander en kwamen vaker tot goede aanvallen. RKDVC wist na rust dan ook 2 keer te scoren, Roel en Hidde wisten de goal te vinden. Het was daarna echter Nemelaer dat eenmaal wist te scoren. Positief was dat we het derde kwart wisten te winnen met 2-1. Alleen was de score van de gehele wedstrijd inmiddels wel 9-3. In het laatste kwart werd Nemelaer sterker en wisten zij nog 3 keer te scoren, geluk kon Marley namens RKDVC nog een keer scoren waardoor de eindstand op 12-4 kwam.
Ook de penaltyreeks was niet wat we gewend waren. We wisten maar 2 van de 8 penalty’s te scoren.

Helaas lukte het vandaag niet. Volgende week moeten we om 10:00u naar de Spoordonkse Boys JO10-1. Hopelijk zijn we dan meer geconcentreerd, en kunnen we meer strijd leveren want dat zullen we nodig hebben.