AZSV JO19-1
16-11-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   J.C. (Sjef) van Gestel
Vandaag stond misschien wel de belangrijkste pot van het jaar op het programma: AZSV thuis. AZSV staat 10de met 1 punt en wij 11de met 0 punten. AZSV is ook onze enige concurrent omdat de nummer 12, Achilles'29, uit de competitie is gegaan. Het was dus erop of eronder, voor beide teams. Het begin was voor beiden aftasten. We voetbalden goed maar konden geen kans creëren in de openingsfase. Het eerste doelgevaar was van ons, in de 11de minuut. Ricardo nam een erg goede corner waar Rody zijn hoofd tegenaan zette. De bal ging rakelings langs de kruising. 3 minuten later pakte Remco een bal geweldig uit de kruising en vermeed daarmee een achterstand. In de tegenaanval schiet Tijmen de bal naar voren. Een misser van een verdediger van AZSV zorgde ervoor dat Bart alleen op de keeper af ging. Laatstgenoemde rondde keurig af en zette ons in de 15de minuut op voorsprong, 1-0. Rody probeerde vlak daarna de score te verdubbelen maar hij raakte de bal maar half, na een voorzet van Bram D. Onze tegenstander kon er weinig tegenover stellen en creëerden vrij weinig, ook ditmaal, een schotje van afstand waar Remco totaal geen moeite mee had. Ricardo had goede spelhervattingen vandaag. Eerst die goede corner en nu een goede vrije trap. Ditmaal kon Rody weer koppen en weer wist hij het doel niet te vinden, net over. Tien minuten voor rust nam Bart het doel onder vuur maar de keeper bracht redding. Conclusie over de 1e helft: verdedigend staat het als een huis, AZSV weet niets te creëren. Het veldoverwicht is voor ons. Alleen de score had nog wat groter mogen zijn. Gelukkig hebben we hier nog een hele helft voor. Na rust begonnen we sterk met meteen een aantal grote kansen. 1 maal werd Bard gegrepen door de keeper en kon de scheidsrechter maar een ding doen: de bal op de stip leggen. Robbin werkte hem binnen in de 48ste minuut: 2-0. Tot aan de 65ste minuut gebeurde er niet zo heel veel totdat Remco een vrije trap van AZSV op de paal tikte. We verliezen de grip op de wedstrijd en laten AZSV meer voetballen. Zij kregen een grote kans. Een verdediger van hun schoot de bal vanaf ongeveer 3 meter over. In de 73ste minuut kwamen zij terug in de wedstrijd en maakten de 2-1 nadat Bram D de bal zo in de voeten schoof van een aanvaller met een rood shirt. Hierna hebben we niet meer gevoetbald, alleen maar tegengehouden. Wel kregen we de grootste kans op een doelpunt maar de afgemeten voorzet van Sam V was niet aan Liam besteed. De eerste 3 punten boys! We wensen de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging een goede thuisreis en succes in het restant van de competitie. Ook danken wij de scheidsrechter voor de goede leiding van de wedstrijd. Het was een degradatieduel, maar hij wist er zonder kaarten te geven toch controle over te houden. Zo kan het ook! Volgende week mogen we de winstreeks voortzetten bij Blauw-Geel, eerst maar eens genieten van de overwinning. Voor een aantal zal dat vast helemaal goed komen bij Muikzat! Succes!

Opstelling:
Remco, Bram D, Tom, Pascal, Tijmen, Tomas, Ricardo, Rody (Sam E/58), Robbin (Sam V/84), Jasper (Liam/71), Bart

Remco weer terug lijkt op zijn oude niveau?
Bram D de wedstrijd nog spannend wilde maken?
Pascal weer erg goed stond te verdedigen?
Ricardo dacht dat hij Rico Verhoeven was?
Robbin wel raad weet met penalty's?
Bart eindelijk zijn goaltje meepikte en zijn vriendin langs de kant erg trots was?
Rody in de rust aan het jongleren was en hij hierom gewisseld moest worden in de tweede helft omdat hij moe was?