DIA 2
17-11-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   R.J.M. (Robert) van den Hove
RKDVC 3 moest het deze wedstrijdronde opnemen tegen Hekkensluiter DIA 2 uit Teteringen. Het werd een spannende wedstrijd met over en weer kansen en doelpunten. Het eerste doelpunt viel in de 9e minuut. DIA kwam op voorsprong toen de spits vrij kon inschieten vanaf ongeveer 16 meter. Met een fraai schot in de kruising liet hij de keeper kansloos. 0-1. Opnieuw een domper voor de thuisploeg want weer keek men vroeg tegen een achterstand. Zoals de afgelopen weken al vaker het geval was. Toch gingen de koppies niet hangen. RKDVC bleef erin geloven en probeerde van alles om de gelijkmaker te scoren. Na enkele goede kansen voor de thuisploeg kreeg het in de 28e minuut een penalty toen een verdediger van DIA de bal tegen de hand kreeg na een schot van Martin. Thijs liet dit buitenkansje niet liggen en scoorde onhoudbaar vanaf de 11 meter. 1-1. Het voetbal was van beide kanten niet oogstrelend maar de strijd en de passie was er wel degelijk bij beide ploegen en dat maakte de wedstrijd toch wel leuk om naar te kijken.
In de 2e helft hetzelfde beeld. Geen mooi voetbal maar wel 2 ploegen die vol voor de winst wilden gaan. En dat leverde over en weer kansen op. In de 50e minuut kreeg DIA een corner te nemen. Deze werd hard en op ooghoogte het doelgebied ingebracht. Doordat iedereen de bal miste kwam de bal uiteindelijk bij de tweede paal terecht. Daar stond een DIA speler helemaal vrij en snoeihard kopte hij de bal tegen de touwen. 1-2. Weer een domper maar ook nu bleef RKDVC erin geloven. Men ging vol in de aanval. Bij een van die aanvallen werd de keeper half gepasseerd. De ingeschoten bal kwam opnieuw tegen de hand van een DIA verdediger. Ook nu besloot de scheidsrechter dat het een penalty was. Maar omdat de verdediger een doelpunt voorkwam kon de leidsman niets anders doen dan ook de rode kaart te trekken. Erg zuur voor DIA maar de scheids kon niet anders. De penalty werd wederom door Thijs feilloos ingeschoten en hiermee bracht hij de stand op 2-2. Nu zou je zeggen dat het voor RKDVC makkelijker zou worden maar niets was minder waar. Het was zelfs zo dat DIA diverse malen zeer gevaarlijk kon uitbreken en in die fase kon het echt alle kanten op. Met een extra aanvaller ging RKDVC op jacht naar de winnende maar DIA bleef gevaarlijk. Mede daardoor werd het een zeer spannend slot waarin zelfs een paar keer flink aan de noodrem moest worden getrokken door RKDVC, Dat leverde enkele gele kaarten op waarbij er zelfs een tweede had kunnen vallen voor dezelfde speler maar tot woede van alles wat DIA was ging de kaart terug in de borstzak. Daar had RKDVC geluk. De thuisploeg kreeg daarna nog een paar kansen maar hier werd slordig mee omgesprongen. De eindpass kwam steeds niet aan. En dus werden de punten uiteindelijk eerlijk verdeeld en bleef het bij 2-2. Zoals gezegd, geen goed voetbal maar er zat wel alles in om het een leuke wedstrijd te kunnen noemen.