RKDVC 1
01-12-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   N. (Niels) Janssen
Op een frisse zondag met een waterig zonnetje kwam RKDVC tegen gemeentegenoot Nieuwkuijk uit. Nieuwkuijk heeft de laatste weken geen goede reeks gehad met twee verliespartijen. RKDVC liet een wisselend beeld zien met een verlies- en winstpartij. RKDVC heeft in de Willy Naessens Cup alle derby’s tot dusver gewonnen en is koploper. Of te wel het zou een interessante partij met kansen voor beide partijen om de punten binnen te halen.

Na de aftrap werd duidelijk dat RKDVC vandaag de overwinning wilde opeisen. De aanval werd snel ingezet en Nieuwkuijk werd terug gedrukt op de eigen helft. Vaak werd de aanval relatief voorzichtig gezocht door deze van achteruit netjes op te bouwen. In de 6e minuut kon Maurice Adegeest profiteren van een glijpartij bij Nieuwkuijk, maar zijn inzet werd door de keeper van Nieuwkuijk tegen gehouden. Hij stond op de goede plek om de bal op te vangen. Kort daarna kon Nieuwkuijk met z’n snelle aanvallers er goed uitkomen. Het schot werd gelukkig goed geblokt door een DVC verdediger. In de 11e minuut kreeg RKDVC een corner welke door de goed keepende doelverdediger van Nieuwkuijk goed weg kon stompen voordat wij echt gevaarlijk waren geworden. De spaarzame aanvallen van Nieuwkuijk waren toch best gevaarlijk. Een inzet van de aanvoerder van Nieuwkuijk ging net naast doel van Daan Dekkers. Het eerste kwartier was voor RKDVC maar echt gevaarlijk was het nog niet. De beste kans van de wedstrijd kregen we in de 18e minuut. Met een mooie aanval van rechts kon Thomas Fitters met een kopbal Maurice bedienen die vrij voor de keeper kwam te staan. Het lukte helaas niet om de bal in het doel te krijgen. De inzet ging net naast. In de 23e minuut bleef Tugsad Kali goed doorgaan en het werd beloond met een aardig schot. Helaas trof het ook geen doel. De vrije trap in de 24e minuut van Roy Lamers was ook voor de keeper van Nieuwkuijk geen probleem. Vier minuten later bracht Damian van Bijnen met een prachtige pas Thomas in stelling. Hij had deze in enen op zijn slof willen nemen om het in de touwen te jassen. De bal werd niet goed geraakt waardoor de stand nog steeds op 0-0 bleef. Regelmatig werden stevig duels uitgevochten op het veld in deze overigens fair gespeelde wedstrijden. Al hoewel er ook wel veel met de scheidsrechter werd gesproken. Het beeld van een aanvallend RKDVC en af en toe wat tegenaanvallen van Nieuwkuijk veranderde niet in de 1e helft. In de 39e minuut kwam RKDVC nog redelijk goed weg door paar schoten op doel die niet zuiver genoeg waren. In de 42e minuut kreeg RKDVC nog een corner na goed werk van Damian. Ook het schot uit de corner trof geen doel maar lag wel op het kerkhof net naast het voetbalveld. En zo bleef het 0-0 met rust. Met koude tenen gingen veel toeschouwers de kantine in om deze weer op te warmen. Degene die 15 minuten later hier te laat uit kwamen, hebben het doelpunt van Nieuwkuijk in de 46e minuut gemist. Na het fluitsignaal voor de 2e helft kreeg Nieuwkuijk snel een corner. Hieruit kon Nieuwkuijk scoren en stond het tegen de verhouding in voor met 1-0. RKDVC bleef vervolgens de aanval zoeken. De eerste aanval één minuut later leek gevaarlijk maar het werd geen 1-1. RKDVC probeerde van alles om het doel te vinden. De opbouw werd goed verzorgd. Alleen het was Nieuwkuijk die goed bleven verdedigen. We kregen geen ruimte in het 16 meter gebied van Nieuwkuijk om goed uit te halen. In het laatste kwartier werd een aanvaller van Nieuwkuijk ook nog gewisseld voor een extra verdediger. Ondanks deze extra verdedigkracht kon RKDVC nog heel gevaarlijk worden in de slotfase van de wedstrijd. Het waren in feite ook de meeste gevaarlijke momenten voor het doel van Nieuwkuijk van de 2e helft. Een aantal hachelijke situaties ontstonden in het doelgebied maar de bal wilde niet over die doellijn gaan. Een inzet van een RKDVC-er werd nog dicht bij de doellijn weggehaald. Ook in de laatste aanval waarbij Daan helemaal mee ging naar voren, mocht niet de gelijkmaker brengen. En zo gingen uiteindelijk de punten deze middag toch weer naar tegenpartij. Hierbij is ook enigszins gelijkenis met de wedstrijd van drie weken geleden tegen DSC. Ook hier had RKDVC overwicht maar kon dit helaas niet omzetten naar mooie punten.

Opstelling :                 Daan Dekkers, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Rik Lijbers, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Ray Kivits (Rick van Woerkom 79ste), Yannick van Zutphen, Tugsad Kali, Maurice Adegeest (Jan Bullens 72ste) en Thomas Fitters.

Scoreverloop:              1 - 0 Miquel de Wijs – 46e minuut

Toeschouwers:             ca 350.