SVSSS 5
01-12-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   C.F. (Kevin) Heijmans
De heren uit Udenhout kwamen bij DVC op bezoek. Het winterse weer vertaalde zich in een prachtig kunstgrasveld met een laagje wit erop. Na de warming up zag de helft van SVSSS er gedirigeerd uit. Rechte strepen lieten de schoenen van SVSSS na. Op de helft van Drunen was het een wir war van stappen. SVSSS had nagenoeg eenzelfde competitiestart. Met slechts 1 wedstrijd gelijk meer dan DVC. 16 punten voor hen, 18 voor ons. Bij winst zouden we dus goede zaken doen. Na de domper van vorige week was het noodzaak om punten te pakken vandaag. Wij zijn namelijk niet de enige ploeg die goed presteert. Het staat dicht bij elkaar. SVSSS kon vandaag ook prima zaken doen bij winst. Ze zouden dan naar de 2e plaats klimmen. RKDVC begon aardig aan de pot. Veel balbezit in de eerste 10 minuten. Maar na deze opening kwam SVSSS beter in het spel. We merkten dat ze een gevaarlijke counter in huis hadden met een prima linker spits. Kansen waren er niet te noteren in het eerste kwartier. Pas tegen het einde van de eerste helft werd er een serieuze doelpoging gedaan. Zo serieus dat Peter-Paul zich tot het uiterste moest strekken de bal keurig naar de zijkant tikte. RKDVC had slechts 1 goede mogelijkheid. Een schot van dichtbij werd naast geschoten. In de rust bespraken we hoe we de sterke tegenstander gingen bedwingen. Met een paar wisselingen bleek RKDVC het betere spel te krijgen. Al vanaf de eerste minuut was het DVC dat kansen creëerde. Maar of de afronding was niet best of de eindpass was gewoon niet goed. Jammer, want het spel werd een stuk aantrekkelijker. SVSSS gaf tegengas. Een bal binnenkant paal, Peter "1-op-1 Koning"-Paul die een 100% kans voor SVSSS wist te verzieken, een leep balletje van de geroutineerde linksback deed PP nogmaals tot het uiterste strekken. Dat waren de beste kansen. RKDVC stelde daar eenzelfde binnenkantpaalbal tegenover, een schot dat op veld 4 belandde en een kopbal net over. Totdat de laatste minuut aanbrak. Een scrimmage voor het doel. Dennis van Dijk loeide de bal tegen de touwen. 1-0. Nog 1 minuut zei de scheids. DVC verdedigde met man en macht en wist overeind te blijven. Op basis van de tweede helft zeker verdient. Mooi pot tegen een mooie tegenstander.