FC Tilburg 2
01-12-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
RKDVC 3 heeft weer een punt bij kunnen schrijven op de ranglijst en de crisis lijkt nu toch wel voorbij. Het goede spel van vorige week tegen de koploper werd voortgezet in deze uiterst leuke en sportieve wedstrijd tegen FC Tilburg. Het werd 2-2 op deze koude zondagochtend. Toen het gras nog wit was van de vorst en de lijnen zichtbaar waren gemaakt kon de uitstekend leidende scheidsrechter de wedstrijd aanvangen. RKDVC mocht aftrappen en meteen belandde de bal via een aantal schijven bij Thijs. Zijn voorzet werd door Rik prima achter de Tilburgse goalie tegen het net gevolleerd. En zo ontstond een uniek doelpunt waarbij FC Tilburg nog geen bal had geraakt en RKDVC binnen 30 seconden op voorsprong kwam. Wat volgde was een eerste helft met over en weer kansen. FC Tilburg was een aantal keer zeer dicht bij een doelpunt. Vooral had RKDVC de handen vol aan de twee balvaardige en snelle buitenspelers van de Tilburgers. Hun goede voorzetten konden echter nog niet gepromoveerd worden tot een doelpunt. Mede ook omdat keeper Tim een echt “Onana moment” had toen hij een inzet van dichtbij op katachtige wijze uit het doel wist te boksen. Een uitstekende redding. Op slag van rust kon de thuisploeg de voorsprong vergroten toen het een vrije trap mocht nemen op randje 16. De vrije werd echter klungelig verprutst en bij de daarop volgende uitbraak was de snelle Tilburgse rechtsbuiten zijn drie bewakers te slim af en kon hij de bal langs Tim in de hoek schuiven. 1-1. Na de aftrap floot de scheidsrechter meteen voor het rustsignaal. Erg zuur om zo kort voor rust deze onnodige tegentreffer te moeten incasseren.
De tweede helft eenzelfde beeld. Twee ploegen die vol voor de winst wilden gaan. Het trouwe publiek wat steeds in grote getale aanwezig is bij onze thuiswedstrijden zag een snel op en neer gaande wedstrijd met over en weer mogelijkheden en kansen voor beide ploegen. In de 60e minuut kon wederom de snelle buitenspeler op rechts los komen van zijn directe tegenstander. Een hoge strakke voorzet volgde en de spits van de Tilburgers hoefde er alleen maar zijn hoofd tegen aan te duwen bij de eerste paal om deze voorzet tot doelpunt te promoveren. 1-2. Maar RKDVC liet zich daardoor niet uit het veld slaan en ging vol in de aanval. Thijs kon in de 62e minuut een voorzet afleveren nadat hij was diep gestuurd. Rik was er als de kippen bij om de bal vervolgens langs de keeper in het doel te schieten. 2-2. Er volgde een spannende slotfase. Beide ploegen gingen wisselen en er werd vol voor de winst gegaan. Dat leverde een paar hachelijke momenten op voor beide goalies. Thijs was nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn schot stuitte op de vuisten van de keeper. Dat was zo’n beetje het laatste wapenfeit van deze leuke wedstrijd. De punten werden eerlijk verdeeld. En daar had iedereen wel vrede mee.