"Tiendrie stuit op een gelijkwaardige tegenstander"

RKDVC JO10-3
WSC JO10-3
07-12-2019
3-2

Vandaag (zaterdag 7-12) mochten we aantreden tegen ons aller WSC. Vele WSC spelers kennen we nog van de F- Jeugd, maar net als wij weer een aantal centimeter gegroeid.

We begonnen vroeg in het donker (!) de warming up onder leiding van Siem, waarvan zijn vader (Evert) vandaag die honneurs mocht waarnemen van Maarten. Maarten moest vandaag ergens kooi vechten tegen Badr Hari. Wij hopen dat hij volgende week weer heelhuids bij ons terug is.
We misten onze spits Sem (beterschap Sem) en onze mandekker Max. We moesten dus wat aanpassingen doen in de opstelling. Dat leidde vooral achterin voor wat onduidelijkheid in de taakverdeling. Er stond regelmatig maar één persoon achterin waardoor het billenknijpen was bij balverlies. Gelukkig stond Koen vaak op de goed plaats en Keepte Steven als vanouds de eerste helft.
Op het middenveld waren Koen, Ilkay en Osman heer en meester de eerste helft. Waardoor onze bezoekers er niet aan te pas kwamen. Dat resulteerde in een mooie Goal van Osman op prachtig aangeven van Finn. Daarna een geweldig uitgespeelde kans afgemaakt door Koen en geweldig voorgegeven door Siem.
Wél kwam het regelmatig voor dat de tegenstanders, door balverlies plotseling met drie man voor goal stonden. Want "balverlies" was het toverwoord deze ochtend. Sommige van onze godenzonen hadden toch echt in het hoofd dat eerst alle spelers van WSC uitgekapt diende te worden voordat ze konden afspelen.
De tweede helft ging goed van start met Tim in de Goal het eerste kwart. En Tim moest al meteen aan de bak en maakte een geweldige redding op een schot van een wsc'er. Goed gekeept Tim!! De wedstrijd werd steeds feller en na een prima actie van Finn en Siem, kregen we een hoekschop, die er zowaar bij de tweede paal met het hoofd bijna in werd gekopt. Een unicum!! Helaas stond er een wsc speler op de lijn die zelf ook schrok van zijn redding.
De derde goal werd gemaakt door Siem. Na een ouderwetse scrimmage, lat, paal, lijn kwam hij voor de voet van (ik denk) Siem die hem er in tikte. De resterende tijd was het alle hens aan dek.
Oh ja, wsc heeft ook nog 2x gescoord maar dat mag verder geen naam hebben.

Al met al een leuke en spannende wedstrijd! Allen goed gewerkt en de duels goed uitgevochten. Wel moeten we leren sneller te spelen en goed te kijken wat we achter laten in de verdediging. Volgende week de laatste wedstrijd van 2019!!!

Groet Jullie trotse Leiders
Sidney en Maarten

 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven