FC Eindhoven JO19-1
07-12-2019
0 - 2

Scheidsrechter:   D. (Dennis) van Gils
Deze 7 december staat niet alleen in het teken van de kerstbomenactie van RKDVC of de overlijdingsdag van Kim Hyung Chil (Koreaans ruiter) maar ook van de wedstrijd RKDVC JO19-1 - FC Eindhoven JO19-1. Enkele feitjes: wij trainen 2x in de week, zij minimaal 4x. Zij scoren gemiddeld 4.9 doelpunten per wedstrijd, wij 0.9. Dat wij 35 tegengoals hebben en zij slechts 4 spreekt ook niet echt in ons voordeel. Van tevoren zou je op basis hiervan zeggen dat het een vrij kansloze missie voor RKDVC zou worden. De trainersstaf kwam al vrij snel tot de conclusie dat 'de bus parkeren' eigenlijk de enige optie was. Zo gezegd, zo gedaan. Zij hadden ongeveer 90% balbezit maar kwamen niet tot kansen. Wel enkele halve voorzetten en matige afstandsschoten maar dat was het ook. We verdedigde met z'n allen, met erg veel inzet. De grootste kans was er na een kwartier. Niet voor de gasten maar voor ons. Een voorzet werd gepakt door Remco en hij trapte de bal hoog en ver over de verdediging heen van FC Eindhoven. Robbin nam de bal lekker mee en ging 1 op 1 met de keeper. Robbin werd echter achterhaald door de verdediger op het moment dat hij wilde schieten. Hij probeerde de verdediger nog uit te kappen maar tevergeefs, kans weg. Over de rest van de eerste helft valt eigenlijk weinig te vertellen, behalve dat Eindhoven een vrije trap op randje 16 enkele centimeters over schoot en dat wij erg goed, gedisciplineerd en geconcentreerd stonden te verdedigen. Ruststand 0-0. Best prima. Na 47 seconden in de 2e helft was daar de eerste echte kans voor FC Eindhoven, maar Remco redde ons. We hadden het even zwaar in de beginfase van de 2e helft maar we overleefde het. Langzaam maar zeker schroefden zij het tempo meer op en kregen wij het dus zwaarder. Echter betekende dit ook dat er meer ruimte kwam en daar probeerden we natuurlijk gebruik van te maken. Dat deden we ook een aantal keer met onder andere Tijmen en Bart. Zij kwamen er steeds wel erg gevaarlijk uit. Dit leidde in de 75ste minuut tot de 0-1. De goal werd gemaakt uit een vrije trap. Nu moesten we wel wat meer de aanval gaan zoeken. Een uitbraak van FC Eindhoven werd gestopt door Bram D, die na 82 minuten voetbal het veld met een rode prent moest verlaten. In de minuten die hierop volgen word 'alles-of-niets' gespeeld. Het werd uiteindelijk niets. Bij een corner van ons, waarbij iedereen behalve Remco mee naar voren ging werd balverlies geleden. Binnen 4 seconden lag de bal aan de andere kant in de goal: 0-2 in de 97ste minuut. Jammer jongens, erg goed gedaan. Ikzelf denk dat wij misschien nog meer tevreden zijn met dit spelbeeld en de uitslag, dan FC Eindhoven. Nu even geen wedstrijden op het programma, even rust.