RKDVC 6
15-12-2019
6 - 4

Scheidsrechter:   J.A.F. (Jan) van Hoogstraten
De mannen van het 6e moesten afreizen naar Wilhelmina Boys in Best voor een bekerconfrontatie. Door een aantal afwezigen en een aantal blessures vroegen we om hulp. Die kregen we van Robert de Brouwer, Jeroen Pelders, Sam Verhoeven (allen RKDVC 5), Olaf van den Dries en Berend Pijnenburg (RKDVC 13). De eerste kans van de wedstrijd was voor ons; Sam liet even zien dat hij redelijk snel is en maakte een actie aan de zijlijn waar de verdediging geen antwoord op wist. Helaas schoot hij in het zijnet. Na ruim een kwartier spelen werd er een doorgebroken speler van ons, Kees, neergehaald maar de Beste scheidsrechter gaf geen kaart, enkel een vrije trap. Even later zette Rick met een heerlijke steekpass Marc 1 op 1. Laatstgenoemde won het 1 op 1 duel. In de 22ste minuut werd het 0-1 nadat Kees een foutje in de verdediging afstrafte. Hun eerste echte gevaar kwam na 30 minuten. Hun linksbuiten gaf de bal voor en de spits hoefde hem van 10 cm voor de goal alleen aan te raken maar hij kreeg de bal over. We gingen gewoon weer op zoek naar een goal. Kees had de kans om de score te verdubbelen maar de keeper haalde hem onderuit. De Beste scheidsrechter deed net of er niks aan de hand was. 5 minuten voor rust werd er wel gescoord, maar door de tegenstander: 1-1. Vrij snel daarna scoren ze nogmaals: 2-1. Toch gingen ze niet met een voorsprong rusten. Sam profiteerde van de nonchalance van een Best kale laatste man en stormde op de goal af: 2-2. Na rust duurde het 5 minuten voor het volgende hoogtepunt. Gelegenheidsspeler Jeroen Pelders maakte een keurige sliding op de bal maar na commentaar van hun werd er een vrije trap rand 16 gegeven. Jeroen had een grote mond tegen de scheids en kon 10 minuten aan de zijlijn toekijken. Hij zag dat de vrije trap er in vloog: 3-2.Hierna gebeurde er vrij weinig bijzonders, alleen dat de 4-2 en 5-2 gemaakt werden. De 5-3 kwam 12 minuten voor tijd. Kees leek te lang te wachten maar schoof de bal rustig langs de keeper. Eigenlijk direct hierna kregen we een grote kans op de 5-4 maar het was ons niet gegund. Wilhelmina Boys wel, zij brachten 4 minuten voor tijd het verschil weer naar 3 en maakte de 6-3. De 6-4 van Nicky deed er dan ook niet meer toe.

Patrick scherp in de gaten gehouden werd door de mensen langs de kant? We turfden elke keer als hij er volledig naast zat en er géén goal uitkwam: 7.