RKDVC JO10-4 goed uit de winterstop gekomen

Berghem Sport JO10-5
RKDVC JO10-4
18-01-2020
0-5

Vandaag stond de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. Er moest een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld worden tegen Berghem Sport JO10-5.
Op het hoofdveld van Berghem Sport mocht RKDVC laten zien hoe het er na de winterstop voor stond. Heel veel tijd was er niet voor de warming-up. De tegenstander wilde op tijd beginnen.
RKDVC schoot uit de startblokken en was veel in balbezit. Echter was het een rommelige wedstrijd en lukte het RKDVC bijna niet om goed over te spelen. Berghem Sport kon hier ook niets tegenover zetten. Het was vooral RKDVC dat probeerde aan te vallen. Berghem Sport kon er nauwelijks uit komen.
Het was Marley die met een mooi schot, hoog in het doel, RKDVC op een verdiende voorsprong schoot. RKDVC bleef veel in balbezit. Het spel werd gaandeweg beter. Hierdoor ontstonden er meer aanvallen en kansen. Helaas gingen deze er niet allemaal in en miste de schoten op een haar na de goal. Voor rust lukte het Lotte toch 2 keer te scoren waardoor de ruststand 0-3 werd.
In de 2e helft veranderde het spel niet. RKDVC was veel aan de bal, kwamen tot kansen, maar had moeite met scoren. RKDVC wist via Aiden en Marley toch nog 2 keer te scoren. Eindstand een verdiende 0-5. Lekker om na de winterstop zo te beginnen.
De strafschoppen werden ook overtuigend gewonnen.
Volgende week spelen we om 08:45u thuis nog een vriendschappelijke wedstrijd, dan tegen SV Reeshof JO10-3.